ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράκ | Κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από το PKK ως αντίποινα για τον θάνατο διοικητή
Defence Redefined
Published on 18/08/2020 at 14:58

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, ότι κατέρριψε ένα τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky (πιθανόν S-70 Black Hawk) στο ιρακινό Κουρδιστάν. Η κατάρριψη ισχυρίζονται έγινε ως αντίποινα για τον θάνατο ενός εκ των διοικητών του PKK μαζί με δύο Ιρακινούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους μετά από επίθεση με Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV).

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK | VIDEO

Ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, της κοινότητας όπου κατέπεσε το ελικόπτερο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός τουρκικού αεροσκάφους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι δυνάμεις μας διεξήγαγαν μια επιχείρηση εναντίον ελικοπτέρων Sikorsky (…) και κατέρριψαν ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη», σημειώνουν σε ένα δελτίο τύπου οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας, η ένοπλη πτέρυγα του PKK.

Ο Σερμπέστ Ακράουι, ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον δεύτερο στόχο ούτε την έκταση των ζημιών, καθώς η πρόσβαση στην εμπόλεμη ζώνη είναι περιορισμένη.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ελικόπτερο κατέπεσε στα τουρκοϊρακινά σύνορα | VIDEO

Από τα μέσα Ιουνίου η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια νέα εκστρατεία στο ιρακινό Κουρδιστάν, την αποκαλούμενη «Νύχια της τίγρης», με αεροπορικές επιδρομές και άνδρες των ειδικών δυνάμεων που μεταφέρονται στην περιοχή με ελικόπτερα για να δρουν επί του εδάφους.

Με πληροφορίες από: CNN.gr, arabnews.com

*Φωτογραφία αρχείου © Sikorsky

Διαβάστε επίσης:

Βόρειο Ιράκ | Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This