ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ινδονησία | Σε βάθος 850 μέτρων βυθίστηκε το υποβρύχιο που χάθηκε την Τετάρτη – VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/04/2021 at 17:16

Το ναυτικό της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το εξαφανισμένο υποβρύχιο KRI Nanggala 402, πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί, παρασέρνωντας στον θάνατο τα 53 μέλη του πληρώματος.

Ο αρχηγός του στρατού Χαντί Ττζιατζάντο δήλωσε ότι η παρουσία πετρελαιοκηλίδας καθώς και τα συντρίμμια κοντά στην τοποθεσία όπου η έγινε η τελευταία κατάδυση του υποβρυχίου την Τετάρτη (21/04) από το νησί του Μπαλί, ήταν σαφής απόδειξη ότι το KRI Nanggala 402 βυθίστηκε. Η Ινδονησία νωρίτερα θεώρησε ότι το σκάφος έλειπε μόνο.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας δήλωσε ότι μια σάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσής του.

Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας δήλωσε ότι «με βάση τα στοιχεία που πιστεύουμε ότι προέρχονται από το KRI Nanggala, αλλάξαμε το καθεστώς του υποβρυχίου από “αγνοούμενο” σε “βυθισμένο”».

Το γερμανικής κατασκευής πετρελαιοκίνητο KRI Nanggala 402 επιχειρεί στην Ινδονησία από το 1981 και μετέφερε πλήρωμα 49 μελών και τρεις πυροβολητές, καθώς και τον διοικητή του, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας.

Διαβάστε επίσης: Ινδονησία | Πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή όπου χάθηκε η επαφή με υποβρύχιο

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / AFP / BBC

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This