Ιαπωνία | Συμφωνία για παραγωγή και προμήθεια οχημάτων Patria AMV XP 8×8
Defence Redefined
Published on 01/09/2023 at 13:12

Η Patria και η Japan Steel Works Ltd. (JSW) υπέγραψαν στις 31 Αυγούστου 2023 συμφωνία για την κατασκευή οχημάτων Patria AMV XP 8×8 στην Ιαπωνία. Η συμφωνία επιτρέπει την εγχώρια παραγωγή σύμφωνα με το πρόγραμμα Wheeled Armored Personnel Carrier (WAPC) των Ιαπωνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τον Δεκέμβριο του 2022, το όχημα Patria AMV XP 8×8 επιλέχθηκε από το πρόγραμμα για να αντικαταστήσει τα ΤΟΜΠ Type-96 8×8 που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Ούτε ο αριθμός των νέων οχημάτων ούτε η αξία της συμφωνίας έχουν δημοσιευθεί σε αυτό το στάδιο.

Η Patria ανήκει στο κράτος της Φινλανδίας (50,1%) και στη Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Η Patria κατέχει το 50% της Nammo, και μαζί αυτές οι τρεις εταιρείες αποτελούν μια μεγάλη σύμπραξη στην αμυντική βιομηχανία των Σκανδιναβικών χωρών.

Το Patria AMV XP 8×8, βασίζεται σε αρθρωτή δομή με παραλλαγές για την κάλυψη των ειδικών αναγκών του κάθε πελάτη, από θερμές ερήμους έως αρκτικές συνθήκες, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία. Το βασικό μοντέλο της πλατφόρμας διατίθεται στις ακόλουθες παραλλαγές: τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ-APC), τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού (ΤΟΜΑ-IFV), όχημα διοίκησης, ασθενοφόρο, όχημα αναγνώρισης, όχημα κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου (ATGM), τεθωρακισμένο όχημα επισκευής και ανάκτησης (ARRV), όχημα υποστήριξης πυρός καθώς και με σύστημα όλμων Patria Nemo των 120 χιλ ενώ μπορεί να ενσωματώσει και αντιαεροπορικά όπλα. Διαθέτει επίσης μεταξύ άλλων, αντιβαλλιστική προστασία επιπέδου K5+ και προστασία από νάρκες επιπέδου STANAG level 4a/4b, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: AUSA 2022 | Patria AMV με πυργίσκο Patria Nemo 120 χιλ – Ευελιξία, θωράκιση, και δύναμη πυρός

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This