ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Ισραηλινή αεράμυνα, απέτυχε να καταρρίψει σοβιετικό πύραυλο S-200 – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/04/2021 at 15:24

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν έρευνα για να προσδιορίσουν, το γιατί η αεροπορική άμυνα, απέτυχε να αναχαιτίσει έναν εχθρικό πύραυλο εδάφους-αέρος, που εκτοξεύτηκε από τη Συρία και προσγειώθηκε στο νότιο Ισραήλ την Πέμπτη (22/04) το πρωί, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, “The Times of Israel”.

Ο συριακός πύραυλος εξερράγη κατά την διάρκεια της πτήσης του, με τα μέρη του να προσγειώνονται στην κοινότητα του Ashalim, περίπου 40 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Dimona, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές.

«Το IDF εργάστηκε για να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση σε κρίσιμες υποδομές στο κράτος του Ισραήλ. Ένας SA-5 (σ.σ. ο κωδικός NATO για το σοβιετικό αντιαεροπορικό σύστημα S-200) πύραυλος εδάφους – αέρος, εκτοξεύθηκε και πέρασε από την περιοχή. Υπήρξε μια προσπάθεια για την αναχαίτιση του, η οποία δεν πέτυχε. Συνεχίζουμε να διερευνούμε τις συνθήκες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Λίγο μετά την 1:30 π.μ. την Πέμπτη, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε στόχους στο Συριακό Γκολάν. Σε απάντηση, οι συριακές μονάδες αεροπορικής άμυνας εκτόξευσαν έναν μεγάλο αριθμό αντιαεροπορικών πυραύλων, κυρίως σοβιετικού τύπου πυραύλων S-200, στα ισραηλινά αεροσκάφη, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Σύμφωνα με το IDF, η αεροπορική άμυνα, απέτυχε να καταρρίψει τον πύραυλο του Συριακού Αραβικού Στρατού, ο οποίος διαθέτει κεφαλή 200 κιλών.

Διαβάστε επίσης: Για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες, ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Το IDF αρνήθηκε να προσδιορίσει ποιο από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας του χρησιμοποιήθηκε στην προσπάθεια αναχαίτισης του S-200. Βίντεο, από την προσπάθεια κατάρριψης του πυραύλου, κοινοποιήθηκαν ευρέως στα κοινωνικά μέσα.

Ως αντίποινα για την εκτόξευση του πυραύλου εδάφους-αέρος, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε έναν δεύτερο γύρο αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, χτυπώντας την συριακή αεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της πυροβολαρχίας που εκτόξευσε τον σοβιετικό πύραυλο που έπληξε το νότιο Ισραήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι, το 2019, σε παρόμοια περίπτωση, ένας συριακός πύραυλος S-200, που εκτοξεύτηκε κατά, ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους, κατέπεσε στην κατεχόμενη Κύπρο, προκαλώντας μια μεγάλη έκρηξη και πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας – VIDEO

Με πληροφορίες από: The Times of Israel / The Jerusalem Post

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This