Η Ελλάδα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης SNMCMG2
Defence Redefined
Published on 16/01/2024 at 09:45

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση La Spezia της Ιταλίας η παράδοση καθηκόντων του Διοικητή της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two – SNMCMG2) από τον Ιταλό Captain Ettore Ronco στον Πλοίαρχο Φώτιο Παρασκευά ΠΝ.

Η τελετή της παράδοσης έλαβε χώρα επί του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΗΡΑΚΛΗΣ που διατέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ως πλοίο έδρας Διοικητού, παρουσία του Commander Surface Forces NATO Rear Admiral Stefan D. Pauly.

Η SNMCMG2 αποτελεί μια από τις δύο μόνιμα ενεργοποιημένες ναυτικές δυνάμεις ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ για την διεξαγωγή αντιναρκικών επιχειρήσεων, με σκοπό την διασφάλιση της ασφάλειας της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας, υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ Maritime Command (MARCOM), παρέχοντας στην Συμμαχία την ικανότητα άμεσης επιχειρησιακής αντίδρασης (NATO Response Force – NRF) σε περιόδους ειρήνης, κρίσης και έντασης. Η διοίκηση της δύναμης εναλλάσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών ανά εξάμηνο.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ “CYBER COALITION 2023”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This