MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Η Εθνική Φρουρά υιοθετεί τον Μπρούνο | Αντιδράσεις από το Κόμμα για τα Ζώα
Defence Redefined
Published on 30/04/2021 at 15:01

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com η Εθνική Φρουρά (Ε.Φ) θα υιοθετήσει τον αδέσποτο σκύλο Μπρούνο. Το συμπαθές τετράποδο το οποίο προκάλεσε συγκίνηση ανά το παγκύπριο με την υπόθεση κακοποίησης του, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υιοθετηθεί από μονάδα της Εθνικής Φρουράς, όπου δέκα και πλέον στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, θα έχουν την ευθύνη του και θα τον φροντίζουν. 

Στη συγκεκριμένη μονάδα της Ε.Φ. μάλιστα έχουν ήδη ετοιμάσει και το σπιτάκι του Μπρούνο και αναμένουν με ανυπομονησία πότε θα τον έχουν κοντά τους. Όπως βεβαιώνουν και οι στρατιώτες στο Κάβο Γκρέκο, για πέντε και πλέον χρόνια ο σκύλος παρακολουθούσε ασκήσεις ξηράς και θαλάσσης  και άλλες δραστηριότητες των ΛΟΚ.

Στο μεταξύ, καταθέσεις από εθνοφρουρούς που υπηρετούν στο στρατόπεδο των ΛΟΚ στο Κάβο Γκρέκο, τον κυβερνητικό κτηνίατρο που εξέτασε τον Μπρούνο μετά που παραλήφθηκε από το Δήμο Αγίας Νάπας, τους δυο υπαλλήλους του Δήμου που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και από άλλα πρόσωπα θα περιλαμβάνει ο φάκελος που θα ετοιμάσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου σε σχέση με την υπόθεση του κακοποιημένου  ζώου. 

Διαβάστε επίσης: Τετράποδα ρομπότ της Ghost Robotics στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας | Φωτογραφίες

Το Κόμμα για τα Ζώα με ανακοίνωση του αντιτίθεται στην έκδηλη πρόθεση και εισήγηση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος προς τον Υπουργό Άμυνας και Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για επιστροφή του ζώου στο στρατόπεδο.

«Τώρα τι εννοεί η κυρία Επίτροπος όσον αφορά την επιστροφή του σκύλου στον ‘φυσικό του χώρο’;» διερωτάται το Κόμμα για τα Ζώα. «Τον φυσικό χώρο ενός ζώου τον κατανοούμε διαφορετικά, καθώς τα ζώα ως κατοικίδια έχουν θέση σ’ ένα σπίτι, με γονείς και κηδεμόνες που θα το φροντίζουν θα έχει τη θαλπωρή και την αγάπη ως μέλος της οικογένειας και κτηνιατρική φροντίδα. Διαχρονικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ευημερία, η προστασία και η καλή ευζωία του ζώου» τονίζεται.

Το Κόμμα εκτιμά επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν θα εμπλακεί εύκολα σε μια διαδικασία πιθανής εξαίρεσης από τον κανόνα που απαγορεύει την υιοθεσία από οποιονδήποτε μόνιμο Αξιωματικό ή και στρατόπεδα της Ε.Φ. γιατί δεν θα διασφαλίζεται ούτε η μονιμότητα του Αξιωματικού ούτε η μονιμότητα ή η προστασία και η ευζωία του ζώου. «Μία τέτοια εξαίρεση θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και όλα τα στρατόπεδα θα ζητούν υιοθεσίες για τις οποίες στην τελική, κανένας δεν θα αναλαμβάνει τη μόνιμη και διαχρονική ασφάλεια και ευημερία του ζώου» αναφέρεται.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου ζητά όπως ο σκύλος Μπρούνο επιτέλους υιοθετηθεί από ανάδοχη οικογένεια (και υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω που ήδη ζήτησαν), η οποία θα τον αγαπήσει και θα τον φροντίσει και να μην αφήνεται «στην κρίση του οποιουδήποτε με την οποία τελικά το ζώο θα γυρνάει εγκαταλελειμμένο μέσα στο κρύο και στη ζέστη».

Διαβάστε επίσης: Boston Dynamics | Εντυπωσιακή χορογραφία με ρομπότ για ένα καλύτερο 2021 – VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This