ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Β. Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους cruise μικρού βεληνεκούς – VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/03/2021 at 11:25

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σαββατοκύριακο δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Είναι η πρώτη φορά που η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε δοκιμές πυραύλων cruise αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Την πληροφορία για την εκτόξευση των πυραύλων είχε αναφέρει νωρίτερα η εφημερίδα Washington Post. Το Πεντάγωνο απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Συνήθως, όταν η Βόρεια Κορέα ξεκινά δοκιμές πυραύλων, αυτές προβάλλονται σε εορταστικό κλιμα, μέσω των κρατικών ΜΜΕ  και επιβεβαιώνονται γρήγορα από τον στρατό της Νότιας Κορέας. Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δεν έκαναν αναφορά για τις δοκιμές του Σαββατοκυριακου. Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν σήμερα, ότι είχαν εντοπίσει τις δοκιμές όταν πραγματοποιήθηκαν, αλλά αποφάσισαν να μην αναφέρουν αμέσως το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: Κορέα | Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ | VIDEO

Αξιωματούχοι άμυνας της Νότιας Κορέας τείνουν να θεωρούν τις δοκιμές πυραύλων cruise μικρής εμβέλειας λιγότερο “προκλητικές” από τις βαλλιστικές εκτοξεύσεις. Τείνουν επίσης να μην επισημαίνουν αυτό που θεωρούν μικρές προκλήσεις από τον Βορρά όταν προσπαθούν να προωθήσουν τον διακορεατικό διάλογο. Ωστόσο, όταν η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους cruise μικρής εμβέλειας από την ανατολική ακτή της, τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι δοκιμές επιβεβαιώθηκαν αμέσως από τη Νότια Κορέα. Σε αυτήν την περίπτωση, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν τη δοκιμή μόνο μετά την πρώτη αναφορά της εφημερίδας Washington Post.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μια τοποθεσία κοντά στο Nampo, ένα λιμάνι νοτιοδυτικά της Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, στις 6:36 π.μ. την Κυριακή, δήλωσε ο Ha Tae-keung, νομοθέτης της Νότιας Κορέας, ο οποίος ενημερώθηκε από αξιωματούχους πληροφοριών την Τετάρτη. Οι αξιωματούχοι των πληροφοριών ανέφεραν ότι οι στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας συμφώνησαν με τους Αμερικανούς ομολόγους τους να μην δημοσιεύσουν την είδηση για τις δοκιμές, σύμφωνα με τον κ. Ha.

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις των 10 ημερών την περασμένη εβδομάδα. Η Βόρεια Κορέα “απαντά” συνήθως σε αυτές τις ασκήσεις πραγματοποιώντας τις δικές της ασκήσεις, που μερικές φορές περιλαμβάνουν δοκιμές πυραύλων.

Διαβάστε επίσης: Νότια Κορέα και ΗΠΑ ανακοίνωσαν μικρότερης κλίμακας κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά λόγω πανδημίας

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This