Ηνωμένο Βασίλειο | Σημαντική παραγγελία πυρομαχικών 5,56 και 7,62 χιλιοστών από την BAE Systems
Andreas Pogiatzi
Published on 15/11/2023 at 16:36

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MOD) προχώρησε σε νέα παραγγελία χρηματικού ύψους 20 εκατομμυρίων στερλινών, προς την BAE Systems για την προμήθεια πρόσθετων πυρομαχικών ατομικών όπλων, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρόκειται για τα φυσίγγια των 5,56 και 7,62 χιλιοστών, τα οποία θα παραχθούν στο Radway Green, την υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής της Εταιρείας που προσφέρει μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητες παραγωγής πυρομαχικών στον κόσμο. 

“Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το Υπουργείο Άμυνας ως στρατηγικό εταίρο για την προμήθεια πυρομαχικών. Οι σημαντικές παραγγελίες που εξασφαλίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οδήγησαν τις ομάδες μας να αυξάνουν τα ποσοστά παραγωγής, να επενδύουν σε ανθρώπους και νέες εγκαταστάσεις”, είπε ό Glynn Plant, Διευθύνων Σύμβουλος στην BAE Systems

“Σε έναν όλο και πιο αμφισβητούμενο κόσμο, είναι σημαντικό οι δυνάμεις μας να είναι εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν τις απειλές του μέλλοντος. Μέσω συμβάσεων όπως αυτές, με τους καλύτερους από την εγχώρια βιομηχανία μας, συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε ότι αναπληρώνουμε και εξοπλίζουμε τις δυνάμεις μας , υποστηρίζοντας θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.” ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps.

Οι νέες παραγγελίες θα δημιουργήσουν περισσότερες από 200 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη Βόρεια Αγγλία και τη Νότια Ουαλία, ανεβάζοντας το εργατικό δυναμικό της εταιρείας στα 1.200 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης: BAE Systems | Το PHASA-35 ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη πτήση του στην στρατόσφαιρα – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και μαζί με αυτήν, οι απαιτήσεις για την κατάρτιση και εκπαίδευση εκείνων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This