ΗΒ | Τα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασαν οι αμυντικές δαπάνες την περίοδο 2022 – 2023
Defence Redefined
Published on 16/02/2024 at 17:23

Η Βρετανία έχει ξοδέψει περισσότερα από 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια για αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αναφορικά με την περίοδο 2022 – 2023.

Ο αριθμός αυξήθηκε κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2021 – 2022, με προσαρμοσμένο τον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, η αύξηση των αμυντικών δαπανών υπογραμμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την βελτίωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, στηρίζοντας παράλληλα την οικονομία με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαπς.

Πράγματι, υπολογίζεται ότι 209.000 θέσεις εργασίας υποστηρίζονται μέσω του Υπουργείου Άμυνας και η έκθεση αποδεικνύει ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν, με τον Υπουργό Άμυνας να λέει ότι αυτό οφείλεται στις αναδυόμενες απειλές, που έχουν αναγκάσει τη Βρετανία να προχωρήσει σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της υποστήριξης του προσωπικού.

Πηγή: Defense Post

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο | Το Sea Viper του Βασιλικού Ναυτικού προς αναβάθμιση για την αντιμετώπιση βαλλιστικών απειλών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This