Εσθονία | Προμηθεύεται με συστήματα νυχτερινής όρασης ARGUS από την ελληνική THEON
Defence Redefined
Published on 04/04/2024 at 18:02

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας προμηθεύονται με συστήματα νυχτερινής όρασης ARGUS από την ελληνική THEON. 

Συγκεκριμένα, στις 27 Μαρτίου, η THEON παρέδωσε τα πρώτα 2000 συστήματα νυχτερινής όρασης ARGUS FS Mk2 στις Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας της Εσθονίας. Η προμήθεια έγινε στο πλαίσιο της πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας που θα εξοπλίσει έως 10000 στρατιώτες για ενίσχυση των επιχειρησιακών τους ικανοτήτων σε συνθήκες σκότους. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως η THEON υπήρξε νικήτρια διεθνούς διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 16 εταιρίες και η THEON κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία σε κριτήρια αξιολόγησης, όπως τεχνική απόδοση, τιμή και χρόνο παράδοσης και ως εκ τούτου της ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας, η οποία περιλαμβάνει την ταχεία παράδοση περισσότερων από 8000 ARGUS FS Mk2, καθώς και δικαίωμα προαίρεσης για την παράδοση επιπλέον χιλιάδων συστημάτων, ύψους €35 εκατ. και άνω των €20 εκατ., αντίστοιχα.

Επίσης, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως σύμφωνα με το Εσθονικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων (ECDI), το οποίο διαχειρίστηκε τη διαδικασία προμήθειας, η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Εσθονίας σε συνθήκες σκότους, αλλά και του Συνδέσμου Άμυνας, ο οποίος είναι ο εθελοντικός στρατιωτικός οργανισμός εθνικής άμυνας της Εσθονίας, θα αυξηθεί εκθετικά με την προμήθεια των συστημάτων νυχτερινής όρασης ARGUS FS Mk2.

Ο Ramil Lipp, Διευθυντής Εξοπλισμών στο Εθνικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ταχύτητα παράδοσης ξεπέρασε τις προσδοκίες. 

Διαβάστε επίσης: THEON – SUNROCK | Προμήθεια του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών με όργανα νυχτερινής όρασης ARGUS

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This