Επίσκεψη Χριστοδουλίδη στην Ιορδανία – Δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο
Defence Redefined
Published on 02/08/2023 at 09:56

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Ιορδανία, υπεγράφησαν τρία Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας.

Υπεγράφη μεταξύ άλλων, Τεχνική Διευθέτηση (ΤΔ) για τη Δασοπυρόσβεση, η οποία προνοεί την αποστολή δυο εναέριων μέσων από την Ιορδανία στην Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Η ΤΔ στηρίζεται στη Συμφωνία SOFA η οποία υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε σε ισχύ στις 26/6/2023. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρου  Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του για τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερης σημασίας η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης με έδρα την Κύπρο. Δήλωσε πως η δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και θα ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη στενές σχέσεις της χώρας μας με την Ιορδανία και τις άλλες χώρες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστικά ελικόπτερα της Ιορδανίας στην Κύπρο – Κόμβος ανεφοδιασμού στη Μεσόγειο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This