Επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία – Ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών από την Ευρώπη που πραγματοποιεί επίσκεψη
Defence Redefined
Published on 13/02/2023 at 18:54

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, την Τουρκία με αφορμή τους φονικούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη χώρα. Ο κ. Δένδιας, συνοδεύτηκε από τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις δηλώσεις του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει τον τουρκικό λαό και την τουρκική κοινωνία να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο πλήγμα δεν σταματάει εδώ, ενώ τόνισε πως έχει εντολή από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε πως δεν πρέπει να περιμένουμε ακόμα ένα σεισμό για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό με τις τουρκικές αρχές για να ευχηθούν περαστικά και να δηλώσει ότι είναι έτοιμη για να βοηθήσει, ενώ αμέσως, έστειλαν σωστικά συνεργεία και πολλά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο κ. Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός εξωτερικών χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος επισκέπτεται τις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον σεισμό.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Τουρκία | Ο σεισμός “ανοίγει” τα σύνορα μετά από 35 χρόνια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This