ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, της Αεροπορίας Στρατού και της ΔΥΚ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 30/04/2021 at 08:10

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επ’ ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα επισκέφθηκε Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) και τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο, το 2ο ΣΥΑΣ και την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) στο Αεροδρόμιο Μεγάρων, την 31 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, τη ΔΥΚ και το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) στο Σκαραμαγκά, καθώς και τη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην περιοχή Γουδή.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με το προσωπικό, το οποίο συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση το έργο που επιτελούν. Επίσης έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Διαβάστε επίσης: Και εγένετο η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου – Η νέα δομή των Ειδικών Δυνάμεων

Απευθυνόμενος στους Διοικητές και το προσωπικό της νεοσύστατης ΔΕΠ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι πλέον έχουν τεθεί τα θεμέλιά της και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κατέβαλαν έως τώρα, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ίδρυσης και ενεργοποίησης της.

Τέλος προέτρεψε τους Διοικητές και το προσωπικό τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, αφοσίωση, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ριζική αλλαγή νοοτροπίας το έργο που επιτελούν, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ΔΕΠ ως Μείζονα Σχηματισμού ιδιαίτερης βαρύτητας, ο οποίος επιτυγχάνει ενότητα διοικήσεως, ταχύτητα στη λήψη απόφασης, αμεσότητα στην έκδοση και εκτέλεση διαταγών, καθώς και βέλτιστη αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού και διατιθέμενων μέσων. Επιπρόσθετα προάγει τη διακλαδικότητα, επιτυγχάνει οικονομία κλίμακος στην προμήθεια υλικών, τυποποίηση της εκπαίδευσης και των διαδικασιών, και εξασφαλίζει κοινή επιχειρησιακή αντίληψη.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | «Ολιστική Διαχείριση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων» – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This