ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ | «Ολιστική Διαχείριση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων» – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 03/04/2021 at 13:00

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021 παρέστη στην έναρξη του σεμιναρίου με τίτλο «Εφαρμοσμένη και Ολιστική Διαχείριση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων», του οποίου την κήρυξη έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Υπσγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ και με την συνδρομή του ΓΕΕΘΑ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού εξήρε την πρωτοβουλία της ΓΔΠΕΑΔΣ να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στις επιχειρησιακές διαδικασίες διαχείρισης των Υβριδικών Απειλών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ενεργό ρόλο της Χώρας μας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, η οποία επιβεβαιώνεται από τις συμμαχίες και εταιρικές σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και βαίνουν συνεχώς ενισχυόμενες.

Επίσης και μεταξύ άλλων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εύρος των δυσμενών συνεπειών που προκαλούν οι υβριδικές απειλές και στο γεγονός ότι μία ραγδαία κλιμάκωση τους δύναται να τις μετατρέψει σε συμβατική στρατιωτική σύγκρουση γενικευμένης μορφής.

Ολοκληρώνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από τις Θεματικές Ενότητες του Σεμιναρίου, προάγοντας ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα ενώ παράλληλα τόνισε την αξία της προσωπικής γνωριμίας και επαφής των εμπλεκομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Την τελετή έναρξης του σεμιναρίου παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Διαβάστε επισης: Δωρεά Υποναυάρχου επί τιμή Π. Λασκαρίδη στο ΠΝ – Ολοκλήρωση Προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ ΙΙ» – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This