Ελλάδα | Υπογραφή για την προμήθεια 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk
Defence Redefined
Published on 06/04/2024 at 11:02

Η Ελληνική Κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) με την οποία επισημοποιείται η πρόθεσή της να αποκτήσει 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk.

Το UH-60M Black Hawk κατασκευάζεται από τη Sikorsky, μια εταιρεία της Lockheed Martin ενώ η Ελλάδα θα τα αποκτήσει μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τη διαδικασία των Foreign Military Sales.

Το τελευταίας γενιάς UH-60M Black Hawk θα υποστηρίξει τον συνεχή εκσυγχρονισμό του Υπουργείου Άμυνας και θα χρησιμεύσει ως αξιόπιστο ελικόπτερο για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας, δήλωσε ο Paul Lemmo, πρόεδρος της Sikorsky.

Διαβάστε επίσης: Η Sikorsky και η DARPA δοκιμάζουν το Black Hawk σε αυτόνομη πτήση – VIDEO

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Black Hawk, το οποίο εμπιστεύονται και επιχειρούν περισσότερα από 35 έθνη, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού συμμάχων του ΝΑΤΟ, παρέχει παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας και όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Εκτός από τις πλατφόρμες, η προμήθεια περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση προσωπικού και εξοπλισμό εκπαίδευσης για να διασφαλιστεί η ομαλή ένταξη των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.

Διαβάστε επίσης: Sikorsky | Ολοκλήρωση πτητικών δοκιμών των τριών Ελικοπτέρων MH-60R του Πολεμικού Ναυτικού – Φωτογραφίες

“Είναι τιμή μας να επεκτείνουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την προσθήκη του UH-60M Black Hawk στον αυξανόμενο στόλο τους”, δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος, διευθυντής διεθνούς επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Lockheed Martin για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το Black Hawk είναι η καλύτερη λύση για τις απαιτήσεις πολλαπλών αποστολών της Ελλάδας με δυνατότητες που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του έθνους στον χώρο μάχης για την ασφάλεια του 21ου αιώνα.

Με τον υπάρχοντα στόλο S-70B και τα νεοαποκτηθέντα ελικόπτερα MH-60R ανθυποβρυχιακού και επιφανείας πολέμου (anti-submarine – ASW) / anti-surface warfare – ASuW) για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί διάφορες παραλλαγές της οικογένειας Hawk και θα επωφεληθεί από τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα ομοιογένειας του στόλου.

Ως το κορυφαίο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο με 5 εκατομμύρια ώρες μάχης, το Black Hawk θα προσφέρει στην Ελλάδα μια σειρά επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ένα παγκόσμιο οικοσύστημα με περισσότερα από 5.000 ελικόπτερα Hawk.

Το UH-60M/S-70M Black Hawk είναι το επιλεγμένο ελικόπτερο για την αντικατάσταση παλαιού τύπου στόλων ελικοπτέρων μεσαίας ανύψωσης, με ευελιξία να διεξάγει μια ποικιλία αποστολών σε μεγαλύτερες αποστάσεις και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα και με αυξημένη επιβιωσημότητα έναντι άλλων ελικοπτέρων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Η Lockheed Martin σε εφ όλης της ύλης συζήτηση για εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Lockheed Martin

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This