ΕΛΒΟ | Ένταξη στην Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας
Defence Redefined
Published on 20/10/2023 at 10:25

Τη θέση της στο εθνικό οικοσύστημα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικού υλικού ενισχύει η ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε. με την ένταξή της στην Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.), όπως ανακοινώθηκε.

Συμπληρώνοντας δυόμιση χρόνια από τη μετάβαση της εταιρίας στη νέα ιδιοκτησία και στην εκκίνηση της επαναλειτουργίας της και έχοντας λάβει τον Ιούλιο την πιστοποίηση του Ειδικού Κανονισμού Βιομηχανικής Ασφάλειας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας για σταθερή ανάπτυξη που να παράγει εθνικό μέρισμα και να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των ελληνικών αναγκών άμυνας και πολιτικής προστασίας σε επίπεδο οχημάτων, καθώς και στη συνολική πρόοδο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. 

Η ένταξή στην Ένωση βεβαιώνει τον σταθερό αυτό προσανατολισμό, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ, Δημήτριος Αγγελόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Παπάτσας καλωσόρισε την ΕΛΒΟ, η οποία με την μακρόχρονη εμπειρία και τις ανανεωμένες και εξελιγμένες δυνατότητές της μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά την ελληνική βιομηχανία να τοποθετηθεί επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας εποχής που διαμορφώνεται σε επίπεδο οχημάτων ειδικού σκοπού. 

Διαβάστε επίσης: Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. | Ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων EDF και διεθνών συνεργασιών

Στόχος της Ένωσης είναι να δημιουργεί συνθήκες που να υποβοηθούν τις 33 εταιρείες – μέλη στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη καινοτομίας με εξαγώγιμη αξία και υπάρχει η αισιοδοξία ότι η ΕΛΒΟ θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή, δήλωσε ο κ Παπάτσας.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η εταιρεία, σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, μεταβιβάστηκε στην Κοινοπραξία των εταιρειών SK Group & Plasan. Με έδρα τη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛΒΟ 2020 εκτείνεται σε μια έκταση 273.000 τ.μ. συνολικά, εκ των οποίων τα 66.000 τ.μ. είναι στεγασμένες μονάδες παραγωγής, δοκιμών και αποθήκευσης, κατατάσσοντάς την μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών αυτού του τύπου στη Νότια Ευρώπη. 

Το αντικείμενό της αφορά σε εργασίες ειδικών προσαρμογών, αναβαθμίσεων, επισκευών και δοκιμών, παντώς τύπου τροχοφόρων ή ερπυστριοφόρων οχημάτων ειδικού σκοπού, για πολιτική ή στρατιωτική χρήση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Εδραίωση της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Κύπρου – Οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού ενωμένοι

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This