UPDATE | Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο – Συνεχείς εκρήξεις βλημάτων σε αποθήκη πυρομαχικών
Defence Redefined
Published on 27/07/2023 at 18:03

*Νεότερες εξελίξεις: Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφάλειας των μέσων και του αεροδρομίου της 111 Πτέρυγας Μάχης, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια, αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Αρχική Είδηση:

Τρομακτικές εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, εκεί όπου συνεχίζει να καίει μέτωπο της μεγάλης φωτιάς της Μαγνησίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έσκασαν βλήματα σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα, καθώς η φωτιά μπήκε στο στρατόπεδο.

Η φωτιά έφτασε στην αποθήκη των πυρομαχικών που βρίσκεται περίπου 4 μίλια μακριά από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Με βάση το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην περιοχή Καράμπα υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών, καθώς και δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες υπάγονται στην 111 Πτέρυγα Μάχης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι τον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1000 και 2000 λιβρών και όπλα όπως πύραυλοι ΗΑΑRM. Βασική αποστολή της 341 Μοίρας, που υπάγεται στην 111 Πτέρυγας Μάχης, είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας με πυραύλους AMRAAM, AIM-9, σφαίρες κ.ά.

Δεν επιχειρούν από εδάφους ούτε από αέρα γιατί φοβούνται τις εκρήξεις από τα όπλα. Αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνουν τους πολίτες προς τον Βόλο, συνιστώντας στους κατοίκους να μην μείνουν στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις, ενώ έγινε γνωστό ότι έσπασαν τζάμια σε Ν. Αγχίαλο, Μικροθήβες και αλλού.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακόπουλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις, ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Πτώση Canadair στην Κάρυστο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This