Εθνική Φρουρά | Τελετή Ορκωμοσίας Γυναικών ΣΥΟΠ της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς
Defence Redefined
Published on 03/02/2024 at 09:45

Την Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού, η τελετή ορκωμοσίας των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς, παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα. Παρέστησαν επίσης οι οικογένειες των ΣΥΟΠ, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών.

Οι γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού τοποθετηθούν στις Μονάδες, θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε επιχειρησιακά αντικείμενα και θα παρακολουθήσουν Σχολεία στα αντικείμενα της ειδικότητας τους.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, στην ημερήσια διαταγή του τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στις νέες ΣΥΟΠ πως μετά από μία κοπιώδη αλλά και γόνιμη εκπαίδευση ανταποκρίθηκαν με επιτυχία, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη  στην στρατιωτική οικογένεια και τη διάθεσή για προσφορά προς στην Πατρίδα.

Μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ ανέφερε “Να γνωρίζετε ότι για να πετύχετε και να νιώθετε ασφάλεια, πρέπει να είστε αφοσιωμένες, ταπεινές και άριστα εκπαιδευμένες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αγαπήσετε αυτό που επιλέξατε να κάνετε. Η δύναμη της γυναικείας ψυχής θα λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής ισχύος των ικανοτήτων που αποδείξατε ότι διαθέτετε.

Μην επιτρέψετε σε κανέναν να αμφιβάλλει για εσάς. Όλες σας οι δραστηριότητες να χαρακτηρίζονται από πάθος και ζήλο. Ποτέ μην βάζετε σαν στόχο σας το μέτριο, ζητάτε πάντα το άριστο. Μόνο έτσι θα βελτιώνεστε συνεχώς. Σας διαβεβαιώ ότι, το προσωπικό των Μονάδων όπου θα τοποθετηθείτε, είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί, να συμπαρασταθεί στους όποιους προβληματισμούς σας, αλλά και να παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια και τις γνώσεις που θα σας καταστήσουν στο ελάχιστο δυνατό χρόνο, μέρος του συνόλου.

Ως Κύπριες Ελληνίδες, φορώντας τη στρατιωτική στολή, έχετε την μεγάλη τιμή να αφιερώσετε τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας, μαζί με όλους τους υπόλοιπους «εν όπλοις» συναδέλφους σας, στην εκπλήρωση της Ιερής Αποστολής που μας έχει ανατεθεί. Αυτό είναι που ξεχωρίζει εμάς που φοράμε στολή, ότι η στολή μας δίνει την ταυτότητα του ανθρώπου που αγωνίζεται συνεχώς και θυσιάζει ακόμη και την ζωή του για την Πατρίδα.

Η Εθνική Φρουρά, η κατ’ εξοχήν Συνιστώσα Σκληρής Ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι προσηλωμένη στην Αποστολή της να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Κυρίως όμως, διαχειρίζεται την άμεση απειλή την οποία συνιστούν οι Δυνάμεις Κατοχής και η ολοένα εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, καλείται να αντιμετωπίσει μια ιδιάζουσα κατάσταση ασφαλείας που διαμορφώνουν οι τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη περιφέρειά μας. Και αποδεικνύει εμπράκτως – κάθε μέρα – σε όλα τα επίπεδα – εντός και εκτός επικράτειας – ότι δύναται να φέρει εις πέρας την κάθε Αποστολή, που της ανατίθεται. Η σε εξέλιξη ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς δεν αφορά μόνο σε συστήματα και μέσα, καθώς ο καθοριστικός παράγοντας Νίκης και Επιτυχίας στο Πεδίο της Μάχης είναι ο Άνθρωπος. Η Κύπρος μας δεν έχει να αντιτάξει στρατιές. Έχει όμως τα παιδιά της. Λίγα και εκλεκτά. Άλλωστε οι Έλληνες ως Έθνος, ποτέ δεν ήμασταν οι πολλοί. Συνεπώς έναντι της αριθμητικής υπεροχής του αντιπάλου, εμείς πάντα προτάσσουμε την ποιοτική μας υπεροχή. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούνται τομές και παρεμβάσεις συνολικά για το έμψυχο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς.”

Αναφερόμενος στο θεσμό των ΣΥΟΠ, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ ανέφερε πως , εφτά και πλέον χρόνια μετά την υιοθέτησή του, αναγνωρίζεται καθολικά η αδήριτη απαίτηση εξασφάλισης της επιβιωσιμότητας του. Σύμφωνα με το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης για βελτίωση της εργασιακής σχέσης των ΣΥΟΠ, επίκειται η λήψη μέτρων για την αναθεώρηση των όρων εργοδότησης, ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης. Με βάση αυτά τα μέτρα, ο θεσμός θα καταστεί πιο ελκυστικός για να φέρνουμε κοντά μας νέες και νέους που αγαπούν το Στρατό και την Πατρίδα, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στην Αποστολή τους

Τέλος, αναφερόμενος στους γονείς των νέων ΣΥΟΠ, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ αναφέρει πως πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι και να καμαρώνετε για τα παιδιά τους που επέλεξαν ένα δύσκολο δρόμο.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ «ΙΡΙΣ – 2023» | Επιθετικοί ελιγμοί τεθωρακισμένων, Μηχανοκίνητου Πεζικού, Αεροπορίας και Ναυτικού – VIDEO

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This