Εθνική Φρουρά | Τελετή Διαβεβαίωσης Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξης 2023
Defence Redefined
Published on 26/07/2023 at 16:36

Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο, η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξεως 2023, αποφοίτων των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της Ελλάδας, στην παρουσία των οικογενειών των νέων Υπαξιωματικών, του Υπουργού Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Υπαρχηγού, Αντιστράτηγου Λουκά Χατζήμιχαηλ, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείας στελεχών. 

Με την διαβεβαίωση τους, οι νέοι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), εντάσσονται και επίσημα στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. 

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, στη ημερήσια διαταγή του κάλεσε τους νέους υπαξιωματικούς να έχουν κατα νου πως κορυφαία αποστολή τους αποτελεί στο εξής η υπεράσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου. Τους κάλεσε να καλλιεργήσουν σε βάθος όλες τις Στρατιωτικές Αρετές, την Τιμή, το Θάρρος, την Αφοσίωση, την Υγιή Φιλοδοξία και τον Επαγγελματισμό.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως η επί 49 έτη ύπαρξη κατοχικού στρατού στο νησί μας και η συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητά μας να προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το βλέμμα μας καθημερινά είναι στραμμένο στον Πενταδάκτυλο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου και στα Βαρώσια, πόθος και στόχος μας είναι να δούμε ελεύθερη την κυπριακή γη. Σε αυτόν τον Ιερό Σκοπό δεσμευόμαστε όλοι.”

Ο Υπουργός Άμυνας, καλωσόρισε τους νέους Υπαξιωματικούς στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Συνεχάρη επίσης τους συγγενείς των νέων Υπαξιωματικών που ανέθρεψαν τα παιδιά τους με αρχές, αξίες και ιδανικά. Κάλεσε τους νέους Υπαξιωματικούς να κάνουν πράξη και τρόπο ζωής το πνεύμα του Έλληνα στρατιωτικού και να καταστούν παράδειγμα σεμνότητας, σοβαρότητας και ανιδιοτέλειας για τους υφιστάμενους τους.

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε πως διάγουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με την κατοχική Τουρκία να έχει κλιμακώσει σε επικίνδυνο βαθμό τις ενέργειες και την επιθετική της ρητορική και να προχωρά στη δημιουργία τετελεσμένων επί των κατεχομένων μας εδαφών. Μέσα σε αυτό το ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, η πολιτεία στηρίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες στην παρουσία μιας ισχυρής Εθνικής Φρουράς, ως του κατεξοχήν πυλώνα πολιτικής και διπλωματικής ισχύος.

Διαβάστε επίσης: ΣΜΥΝ | Ορκωμοσία Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού – Επτά νέοι Κελευστές από την Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This