Εθνική Φρουρά | Τελετή Διαβεβαίωσης Νέων Αξιωματικών Τάξης 2023
Defence Redefined
Published on 07/07/2023 at 13:28

Την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ» στον Κόρνο, η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών Τάξης 2023, στην παρουσία των οικογενειών τους, του Υπουργού Άμυνας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέα Λουκά, του Υπαρχηγού, Αντιστράτηγου Λουκά Χατζήμιχαηλ, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείας στελεχών. 

Οι νέοι Αξιωματικοί που αποφοίτησαν από τις Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων, αφού έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση πίστης στην Πατρίδα, παρέλαβαν τα ξίφη τους από τον Υπουργό Άμυνας. Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την τελετή.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στην ημερήσια διαταγή του καλωσόρισε τους νέους αξιωματικούς και ανέφερε πως η Εθνική Φρουρά τους υποδέχεται ως έτοιμους Αξιωματικούς, αφοσιωμένους στις αξίες της πατρίδας, της τιμής και του καθήκοντος, ικανούς να εμπνέουν με το χαρακτήρα τους, να διδάσκουν με το παράδειγμα και να διοικούν με σωφροσύνη ενώ τους κάλεσε στην κάθε ενέργειά τους να πρυτανεύει η ασφάλεια του προσωπικού.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ τόνισε πως οι νέοι Αξιωματικοί εντάσσονται στην Εθνική Φρουρά, σε μια περίοδο όπου αναδιοργανώνεται, εκπαιδεύεται, εξοπλίζεται και αναβαθμίζει τις σχέσεις της με Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών, μέσω της συμμετοχής της σε αποστολές και συνεργασίες. Είναι χρέος τόνισε, να στεκόμαστε με υπευθυνότητα απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις αυξάνοντας συνεχώς την αποτρεπτική μας ισχύ.

Τέλος, κάλεσε τους νέους αξιωματικούς να έχουν οδηγό την ρήση «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, μονάχος μου, θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.»

Διαβάστε επίσης: Ορκωμοσία Σχολής Ικάρων – Εννέα Κύπριοι νέοι Ανθυποσμηναγοί

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This