ΛΟΚ | Συνεκπαίδευση με ΗΠΑ σε πρώτες βοήθειες μάχης – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 19/06/2022 at 10:58

Στελέχη της Εθνικής Φρουράς εκπαιδεύτηκαν με στελέχη του Αμερικανικού στρατού σε αντικείμενα διαχείρισης τραυματία στο πεδίο μάχης, στην Κύπρο η επιχειρησιακή εκπαίδευση συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Καταδρομών και Τμήμα της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USEUCOM). 

*Η απομάκρυνση του όπλου από τον τραυματία αποτελεί προτεραιότητα κατά την Φροντίδα σε Τακτικό Περιβάλλον (Tactical Field Care – TFC)

Σκοπός της εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό από διάφορους Σχηματισμούς και Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς, ήταν η επαύξηση των γνώσεων κατά τη διαλογή, διαχείριση και εκκένωση τραυματιών από το πεδίο της μάχης. Ειδικότερα περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση στην περίθαλψη κάτω από πυρά, αντιμετώπιση αιμορραγίας, υποθερμία, περίθαλψη τραυμάτων και εκκένωση τραυματία από το πεδίο της μάχης.

Διαβάστε επίσης: Ίσχαιμος Επίδεσμος (Tourniquet) | Η αντιμετώπιση μαζικής αιμορραγίας στο πεδίο μάχης

*Αντιμετώπιση μαζικής αιμορραγίας σε άκρο με χρήση ίσχαιμου επίδεσμου (tourniquet)

Η εκπαίδευση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρείχε τη δυνατότητα στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς να συνεκπαιδευτεί και να αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις από εξειδικευμένους παρόχους Α΄ Βοηθειών και παραϊατρικό προσωπικό των ΕΔ των ΗΠΑ. Αποτελεί δε συνέχεια των σημαντικών πρωτοβουλιών που είναι σε εξέλιξη καθώς και επιβεβαίωση της συνεχούς αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ σε νέους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης μέσω της οποίας το προσωπικό αντλεί πολύτιμες εμπειρίες και τεχνογνωσία, συμβάλλοντας στην επαύξηση των δυνατοτήτων και της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

*Ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιωτικών ή παυσίπονων φαρμάκων όταν δεν μπορούν να χορηγηθούν με άλλο τρόπο στον τραυματία.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και την συνεργασία και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις της, με τις ΕΔ φίλιων και συμμαχικών χωρών.

*Μεταφορά τραυματία ώστε να γίνει απεμπλοκή από τα εχθρικά πυρά και να περάσει η φροντίδα του τραυματία από το στάδιο CUF (Care Under Fire) στο στάδιο TFC (Tactical Field Care)

*Η προμήθεια πλήρους ατομικού κιτ πρώτων βοηθειών (Individual First Aid Kit – IFAK) και η στοιχειώδης εκπαίδευση στο TCCC στα στελέχη όλων των σωμάτων οφείλει να είναι προτεραιότητα ** Χρήση αλουμινοκουβέρτας για αντιμετώπιση υποθερμίας. Απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση της υποθερμίας μέχρι την ολοκλήρωση του αλγόριθμου MARCH ON κατά την διάρκει του σταδίου TFC.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This