Εθνική Φρουρά | Πρωτοχρονιάτικες ευχές – Καλωσορίζουμε το 2024 με προσήλωση στο καθήκον
Defence Redefined
Published on 01/01/2024 at 13:25

Το ΓΕΕΦ σε ανακοίνωση του εκφράζει τις ευχές του για Καλή Χρονιά και αναφέρει “Υποδεχόμαστε το νέο έτος με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την εκπλήρωση της Αποστολής μας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που μας έχει εμπιστευθεί η Πολιτεία και με στόχο να φανούμε αντάξιοι στις επιταγές της ιστορίας και τις προσδοκίες της Κυπριακής κοινωνίας”.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, αναφερόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς αναφέρει πως “το 2023 ήταν έτος με πολλαπλές και πολυεπίπεδες προκλήσεις τις οποίες όμως με το μεράκι και τον επαγγελματισμό όλων, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και την υποστήριξη της Πολιτείας και της κοινωνίας, πετύχαμε να διαχειριστούμε λίαν επιτυχημένα”.

Αναφερόμενος στις τουρκικές επιθετικές ενέργειες, τις ευρύτερες γεωπολιτκές εξελίξεις και το κοινωνικό έργο της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε πως “Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πιο προκλητική και πιο επιθετική συμπεριφορά του τούρκου κατακτητή. Ταυτόχρονα, οι διεθνείς συγκρούσεις προοδευτικά έφθασαν στην γειτονιά μας και η Εθνική Φρουρά, συνέδραμε τον κρατικό μηχανισμό ώστε να απορροφηθούν οι εντάσεις και να μη διαταραχθεί η ηρεμία και η ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, με το θεατό και αθέατο έργο που αναλάβαμε και φέραμε εις πέρας, επιβεβαιώσαμε τον κρίσιμο ρόλο της Πατρίδας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην άκρη αυτή της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεχίσαμε να αναδεικνύουμε τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα δράσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η κοινωνία αναγνώρισε την κρίσιμη συμβολή μας σε έκτακτες καταστάσεις όπως η αντιμετώπιση πυρκαγιών και θεομηνιών, καθώς και την εθελοντική συνεισφορά προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας”.

Στη συνέχεια τόνισε πως αυτές οι μέρες είναι μέρες απολογισμού για το έτος που αποχαιρετούμε θέτοντας στους εαυτούς μας ερωτήματα για το εάν οι επιλογές μας υπηρέτησαν κατά άριστο τρόπο την εκπλήρωση της Αποστολής μας. Το τί κάναμε, αν το κάναμε σωστά, με ουσιαστική αξιολόγηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας στον κάθε Σχηματισμό, Διοίκηση, Κλάδο, Διεύθυνση, Μονάδα, Υπομονάδα, αλλά και αυτοκριτική σε προσωπικό επίπεδο, ώστε μέσα από την ανατροφοδότηση να βελτιωνόμαστε. Αντίστοιχα, η περίοδος αυτή, πρέπει να περιλαμβάνει τον προγραμματισμό και καθορισμό στόχων με απόλυτη σαφήνεια και εντός των κατά περίπτωση οικείων δυνατοτήτων.”

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, πρόσθεσε πως “Καλωσορίζουμε το 2024, με αυστηρή προσήλωση στο καθήκον και με υψηλό αίσθημα της Τιμής και της υπέρτατης Ευθύνης να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας έχει εμπιστευθεί η Πολιτεία ώστε να φανούμε αντάξιοι στις επιταγές της ιστορίας και στις απαιτήσεις και προσδοκίες της κοινωνίας. Είμαστε εδώ, όλοι όσοι φοράμε στολή, μέχρι τον νεότερο στρατιώτη που στέκεται φρουρός νύχτα και μέρα, έτοιμοι, ικανοί και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων τις Πολεμικές μας Σημαίες και να αντιμετωπίσουμε τις διχοτομικές βλέψεις και τις απειλές του Τούρκου κατακτητή. Απειλές που δεν μας πτοούν, αλλά χαλυβδώνουν τη θέληση και την ετοιμότητα για αντιμετώπιση τους σε θάλασσα, ξηρά και αέρα, προς αποκατάσταση του δικαίου και της νομιμότητας στην ημικατεχόμενή μας Πατρίδα.”

Αναφερόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τους Άνδρες και τις Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε πως ως Αρχηγός νιώθει περήφανος για το έργου του προσωπικού και υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν και τα στελέχη που αποτελούν μέρος της στρατιωτικής οικογένειας όπως περήφανες είναι οι οικογένειές του κάθε κυπριακού σπιτιού που προσφέρει τα παιδιά του στην Πατρίδα και στην Εθνική Φρουρά.

Καταλήγοντας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ αναφέρει “Ευχαριστούμε, την κάθε μητέρα, την κάθε γιαγιά, των εθνοφρουρών μας, τον κάθε πατέρα και παππού που και οι ίδιοι υπήρξαν στο παρελθόν μέλη της στρατιωτικής οικογένειας, όταν κλήθηκαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα. Πολλοί από αυτούς είναι ακόμα εν όπλοις, παρά το πλευρό μας, ως έφεδροι και εθνοφύλακες. Ευχαριστούμε ακόμα τους δικούς μας ανθρώπους, συζύγους και παιδιά που μας στηρίζουν και είναι περήφανοι για το έργο που επιτελούμε. Όπως περήφανοι και ευγνώμονες είμαστε και εμείς, για όσα μας προσφέρουν, ώστε να διάγουμε τη δύσκολη και απαιτητική στρατιωτική ζωή, ταγμένοι απερίσπαστα στην υπηρέτηση των Εθνικών Σκοπών”.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ανασκόπηση για το 2023 – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This