Εθνική Φρουρά | Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2023 ΕΣΣΟ
Defence Redefined
Published on 28/07/2023 at 13:35

Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών  της 2023 ΕΣΣΟ. Στις τελετές παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής, εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας καθώς και οι συγγενείς των νέων οπλιτών. 

Ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας στο Μακάρειο Στάδιο στη Λευκωσία, μεταξύ άλλων ανέφερε πως ως Έλληνες της Κύπρου συναισθανόμαστε το καθήκον απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία μας και καλωσόρισε τους νέους οπλίτες στην Εθνική Φρουρά. Τόνισε πως το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας είναι αυτό που επιτρέπει στο κράτος και στους θεσμούς να λειτουργούν αλλά και στην πολιτική ηγεσία να διεκδικεί το δίκαιο για τον λαό μας.

Ο Υπουργός ανέφερε πως το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί αιχμή του δόρατος και καθοριστικό παράγοντα για την Εθνική Φρουρά, στην προσπάθεια εκπλήρωσης της αποστολής της, ως δύναμης άμυνας και αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής. Συμπλήρωσε πως αυτό θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να πράττουμε για όσο υφίσταται η πατρίδα μας την παράνομη τουρκική κατοχή. Επίσης, κάλεσε τους νέους οπλίτες να ενισχύσουν τον χαρακτήρα τους με τις στρατιωτικές αρετές της φιλοπατρίας, ανδρείας, καρτερίας, του στρατιωτικού πνεύματος και κυρίως της πειθαρχίας.

Αναφερόμενους προς τους γονείς, τόνισε πως η Εθνική Φρουρά να είναι μια δεύτερη οικογένεια για όλους τους εθνοφρουρούς μας και τους διαβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια της θητείας τους θα είναι απόλυτα ασφαλείς.

Αναφερόμενος προς τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, συνεχάρη τις διοικήσεις των Σχηματισμών και των Μονάδων, και όλο το προσωπικό που συμμετείχε στη διαδικασία κατάταξης των οπλιτών της 2023 ΕΣΣΟ, για την προσπάθεια που κατεβλήθη αυτό το διάστημα για την υποδοχή και την ομαλή προσαρμογή και ενσωμάτωση των εθνοφρουρών μας στην Εθνική Φρουρά.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, παρευρέθηκε επίσης στις τελετές ορκωμοσία και αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του “Νέοι Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, από σήμερα καλείστε να εκπληρώσετε το χρέος σας προς την Πατρίδα και τους ήρωες του Έθνους. Σφυρηλατήσετε χαρακτήρα με τις στρατιωτικές αρετές: Φιλοπατρία – Ανδρεία – Στρατιωτικό Πνεύμα –Καρτερία – Πειθαρχία. Καλωσορίσατε!”.

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED εύχεται καλή και παραγωγική θητεία στους νέους οπλίτες της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Αποτελέσματα των εξετάσεων επιλογής των Υποψήφιων Έφεδρων Αξιωματικών της 2023 ΕΣΣΟ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This