ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Διοικητής Βρετανικών Βάσεων: «Βρισκόμαστε σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Defence Redefined
Published on 26/03/2020 at 09:50

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο ευθυγραμμίζονται πλήρως με την Κυπριακή Δημοκρατία στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Διοικητής τους, Υποστράτηγος Rob Thomson, προσθέτοντας πως οι Βρετανικές Βάσεις εφαρμόζουν ακριβώς τα ίδια μέτρα όπως αυτά που υιοθετήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης ευχαρίστησε τους σχεδόν 1000 Κύπριους που εργάζονται τις Βάσεις για την “απίστευτη” δουλειά τους και επεσήμανε ότι τα μέλη του προσωπικού τα οποία θα μείνουν στις οικίες τους για να προσέχουν τα παιδιά τους ή επειδή ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και δεν μπορούν να εργαστούν, θα πληρωθούν κανονικά.  Τα υπόψη άτομα θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους όταν τελειώσει αυτή η κρίση.

Ο κ. Thomson επεσήμανε ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στην Κύπρο από την Τρίτη για απαγόρευση των αχρείαστων μετακινήσεων ισχύουν και για όλο το στρατιωτικό, πολιτικό προσωπικό, μέλη των οικογενειών και τους κατοίκους των Βάσεων. «Τα μέτρα στις Βάσεις πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα με αυτά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία στους ανθρώπους στο νησί. Πρέπει να το κάνουμε αυτό από κοινού. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό», υπογράμμισε.

Ο Υποστράτηγος είπε ότι οι Βρετανικές Βάσεις βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, και υπάρχει αλληλοενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα του κορωνοϊού. “Ανταλλάζουμε πληροφορίες, υπάρχει διαφάνεια στο τι κάνουμε”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Κρούσματα Κορωνοϊού και στις Βρετανικές Βάσεις

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις Βρετανικές Βάσεις. Δυο αφορούν στρατιωτικούς, μέλη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα μέλος μιας οικογένειας. Τα δυο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στις 15 Μαρτίου και το ένα στις 19 Μαρτίου, είπε ο κ. Thomson.  Πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής υπήρξαν επίσης 146 αρνητικά αποτελέσματα εξετάσεων, ενώ εκκρεμούν αποτελέσματα για άλλες 129 εξετάσεις κορωνοϊού που αφορούν άτομα στις Βάσεις. Είπε ότι οι εξετάσεις διενεργούνται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των Βάσεων για αυτό.

Ανέφερε πως τα τρία άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στις Βάσεις βρίσκονται σε απομόνωση, έχουν ήπια συμπτώματα και τους έχουν δοθεί οι κατάλληλες ιατρικές οδηγίες.

Ερωτηθείς για τα οδοφράγματα που βρίσκονται στην περιοχή των Βάσεων, ο Υποστράτηγος Thomson είπε πως ότι τα οδοφράγματα στα Στροβίλια και στο Πέργαμος είναι κλειστά, σύμφωνα με τα μέτρα που λαμβάνονται και από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τα άτομα που επιστρέφουν από τη Βρετανία στις Βάσεις είπε ότι τίθενται σε 14ήμερη απομόνωση. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ατόμων που έρχονται στις Βάσεις περιορίστηκε μόνο στα άτομα που είναι επιχειρησιακά απαραίτητα.

Ανέφερε ότι ο ίδιος είχε επαφή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, με τους επικεφαλής κοινοτήτων που βρίσκονται εντός των Βάσεων και τους ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ανέφερε, ακόμη, πως πολλά από τα μέλη του προσωπικού των Βάσεων εργάζονται μέσω τηλεργασίας. “Υπάρχουν κάποια άτομα που δεν μπορούν να εργαστούν έτσι, αλλά έχουμε μειώσει τον αριθμό του προσωπικού στις μονάδες ώστε να διασφαλίσουμε ότι προστατευόμαστε”, ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις ιατρικές προμήθειες που υπάρχουν στις Βάσεις, είπε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι καλή σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορούν να φέρουν προμήθειες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This