ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Άμυνας | Ανακοίνωσε τα μέτρα για την κατάταξη της 2020 ΕΣΣΟ

Defence Redefined
Published on 12/05/2020 at 11:06

Στην ψηφιακή εποχή περνά από σήμερα το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός, Σάββας Αγγελίδης, κατά την σημερινή διάσκεψη Τύπου. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η διαδικασία κατάταξης στα ΚΕΝ αλλάζει ριζικά με σκοπό την απαγκίστρωση από την γραφειοκρατία. Η πλατφόρμα υποβολής των στοιχείων και των επιθυμιών των νεοσυλλέκτων, είναι φιλική και εύκολα προσβάσιμη με σκοπό την απλοποίηση και την επιτάχυνση της κατάταξης. 

Η 2η φάση του σχεδίου της κατάταξης των νεοσυλλέκτων, ξεκινάει από σήμερα με την υποβολή πιστοποιητικών και την επιλογή των όπλων που επιθυμεί ο κάθε στρατεύσιμος.  Μάλιστα οι νεοσύλλεκτοι θα μπορούν να επιλέγουν το μέγεθος των στολών τους και των αρβύλων τους, τα οποία θα προμηθευτούν μια μέρα πριν την κατάταξη. 

Διαβάστε επίσης: Κατάταξη ΕΣΣΟ 2020 | Κανονικά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου

Η ηλεκτρονική υποβολή είναι διαθέσιμη όπως ήδη σας ενημερώσαμε από σήμερα 12/05 μέχρι τις 12/06, και όσοι νεοσύλλεκτοι δεν υποβάλλουν τα στοιχεία τους εμπρόθεσμα δεν θα έχουν προτεραιότητα και θα τοποθετηθουν με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. 

Επιπλέον θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης της ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων με ωράριο από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ. 

Ο Υπουργός τόνισε επίσης πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν επηρεάζει την αξιοπιστία του συστήματος κατάταξης και όλη η διαδικασία θα γίνει αξιοκρατικά. Σημείωσε επίσης πως έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Είπε επίσης πως η ασφάλεια και η υγεία των νεοσυλλέκτων είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται και έτσι η διαδικασία της κατάταξης θα είναι διαφορετική από άλλες φορές. 

Θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής  που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας, και θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα ανάλογα, για την αποφυγή του συνωστισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό, ο κ. Αγγελίδης, είπε πως θα ανακοινωθούν αργότερα. 

Ανέφερε επίσης, ότι η απόλυση της προηγούμενης ΕΣΣΟ (2019) θα διεξαχθεί κανονικά. 

Όσον αφορά την κατάταξη, όπως ανέφερε ο Α/ΓΕΕΦ Αντγος Δημόκριτος Ζερβάκης, αυτή θα γίνεται σε ομάδες των 5 ατόμων αντί των 10. Στους νεοσύλλεκτους θα γίνεται θερμομέτρηση και θα τους παρέχονται γάντια και μάσκες. Επίσης, η κατάταξη θα έχει χρονική διάρκεια 10 ημερών αντί 5-6 όπως ίσχυε ήταν τα προηγούμενα έτη. 

Τέλος να σημειωθεί ότι, όσοι νεοσύλλεκτοι δεν μεταβούν την προκαθορισμένη ημερομηνία που τους υποδείχθηκε για την κατάταξη τους, τότε θα παραπεμφθούν για κατάταξη στο ΚΕΝ Πάφου ανεξαρτήτως της πόλης διαμονής τους. 

Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολής στοιχείων πατήστε εδώ

Για οδηγίες σχετικά με την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής πατήστε εδώ.

Για τις βασικές οδηγίες στρατευσίμου πατήστε εδώ.

Για τον Χρήσιμο Οδηγό κατάταξης πατήστε εδώ.

 

*Φωτογραφία Τίτλου ©Υπουργείο Άμυνας

 

Διαβάστε επίσηςΒίντεο Υπουργείου Άμυνας με οδηγίες για την συμπλήρωση της ηλεκτρονική υποβολής στοιχείων

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This