Διάγγελμα Πούτιν | “Οι οργανωτές της ανταρσίας θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης”
Defence Redefined
Published on 27/06/2023 at 12:28

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε με το διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι οι οργανωτές της ανταρσίας θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και υπογραμμίζοντας ότι ανταρσία είχε σαν στόχο να αποδυναμώσει τη χώρα.

Για να προσθέσει ότι η πλειοψηφία των μαχητών της Wagner είναι πατριώτες και ότι γυρίζοντας πίσω εκείνοι απέφυγαν την αιματοχυσία.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι κάθε είδος εκβιασμού είναι καταδικασμένο να αποτύχει και η Δύση ήθελε τους Ρώσους να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία για την Λευκορωσία για την ομάδα Wagner, καθώς αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να υπηρετούν τη Ρωσία, συνάπτοντας σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας ή άλλες υπηρεσίες ασφαλείας και να επιστρέψουν στους δικούς τους. Όποιος μαχητής θέλει να πάει στη Λευκορωσία δεν θα εμποδιστεί.

Τελικώς, δεν έδιωξε τον Σοιγκού όπως είχε διαρρεύσει στο Reuters και δεν κατονόμασε πουθενά τον Πριγκόζιν.

Ο ίδιος στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την ενότητα τον ρωσικό λαό, ενώ υποστήριξε ότι ρόλο στην ανταρσία είχε και η Ουκρανία.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία | Περισσότεροι από 17.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί χάρη σε πρόγραμμα του οποίου ηγείται η Βρετανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This