ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δειγματοληψία για COVID-19 σε 1,000 μέλη της Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 17/04/2020 at 23:39

Ανάμεσα στις 20,000 δειγματοληψίες που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, οι 1,000 αφορούν μέλη της Εθνικής Φρουράς, με στόχο την εύρεση ασυμπτωματικών ασθενών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό COVID-19.

Το σχέδιο που έχει καταρτιστεί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, αφορά αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, ΣΥΟΠ και εθνοφρουρούς από όλες τις μονάδες και τα σώματα της Εθνικής Φρουράς.

Γύρω στα 100 μέλη της Εθνικής Φρουράς, υποβάλλονται σε  δειγματοληψία στο πλαίσιο που υποδεικνύει η κάθε μονάδα, ανάλογα με την Υπηρεσία. 

Ταυτόχρονα, η Εθνική Φρουρά παίρνει μέρος στην επιτήρηση των περιοριστικών διαταγμάτων. Συγκεκριμένα, οι χειριστές των σταθερών και κινητών καμερών της Εθνικής Φρουράς, κάτω από την επίβλεψη Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, επιβλέπουν το οδικό δίκτυο σε όλη την Κύπρο. 

Παράλληλα έχουν τεθεί στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας, ασθενοφόρα της Εθνικής Φρουράς και προσωπικό από το Υγειονομικό Τμήμα για τις ανάγκες που παρουσιάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This