Δένδιας | Οι LCS θα αξιολογηθούν ως ενδιάμεση λύση αν δοθούν δωρεάν
Defence Redefined
Published on 21/02/2024 at 14:45

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στις τοποθετήσεις του του κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για θέματα αμυντικής πολιτικής στις 20 Φεβρουαρίου 2024, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προμήθεια των σκαφών LCS από τις ΗΠΑ.

Στην πρωτολογία του, ο ΥΠΕΘΑ ανέφερε πως οι LCS δεν είναι φρεγάτες αλλά Littoral Combat Ship όπως έχουν ονομαστεί. Στην δευτερολογία του, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Ναύαρχο ε.α, Ευάγγελο Αποστολάκη, ανέφερε πως προτείνονται από τις ΗΠΑ δια της επιστολής Μπλίνκεν. 

Ανέφερε πως είναι σκάφη τα οποία κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ με μια άλλη λογική, με τη λογική ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα χρειαστεί να στείλουν το ναυτικό τους πέρα των ακτών τους. 

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως υπ΄ αυτή την έννοια και εφόσον οι LCS έχουν επισκευαστεί στον προωθητήρα τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δοθούν δωρεάν στην Ελλάδα, είναι ένα σύστημα το οποίο θα αξιολογηθεί από τα Γενικά Επιτελεία και θα λεχθεί αν το σύστημα αυτό βγάζει νόημα ως ενδιάμεση λύση. Αλλά τόνισε πως δεν είναι ο ίδιος ο οποίος θα αποφασίσει παρά μόνο αφού δεχθεί τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Επιστολή Μπλίνκεν για εξοπλισμούς – Αναφορά και σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This