Δένδιας για Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ενοποίηση – Στόχος ο ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας
Defence Redefined
Published on 03/03/2024 at 16:00

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στις 2 Μαρτίου 2024 σε εκδήλωση  της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου και της ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας στην Ρόδο, προχώρησε μεταξύ άλλων σε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για την προσέγγιση του ιδίου, της ΝΔ και της κυβέρνησης στα ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. 

Ο κ. Δένδιας, ανέφερε πως η ΝΔ πιστεύει στον ευρωπαϊκό αμυντικό βραχίονα ο οποίος όπως τόνισε έχει τεράστια σημασία. Δήλωσε πως η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, η οποία φέρει ελληνικό όνομα, έγινε πραγματικότητα καθώς και η Ελλάδα πίεσε στο συμβούλιο υπουργών να πραγματοποιηθεί. Συμπλήρωσε πως είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ και είναι ένα βήμα στο να τελεσφορήσει η διαρκής στρατηγική επιδίωξη του ελληνισμού για δημιουργία αμυντικού βραχίονα της ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΕΘΑ, στις επικείμενες ευρωεκλογές συγκρούονται δύο απόψεις ανεξάρτητα από το αν τα κόμματα που τις εκφράζονται βρίσκονται στα δεξιά ή στα αριστερά. Η μία είναι η αντίληψη που πιστεύει στην ενοποίηση της Ευρώπης ως χώρου. Όχι, όπως τόνισε, χάνοντας τις εθνικές μας ταυτότητες ενώ όπως τόνισε η ενιαία ευρωπαϊκή ταυτότητα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις αξίες του ελληνικού πνεύματος και της χριστιανικής θρησκείας. Τόνισε επίσης πως για  την Ελλάδα είναι όρος στρατηγικής ύπαρξης η σύμπτυξη ενός ευρωπαϊκού μετώπου ενάντια σε δυνάμεις που έχουν προτάγματα ισλαμοποίησης. Αυτή την άποψη στηρίζει η κυβέρνηση.

Η άλλη άποψη που εκφράζεται από τις δυνάμεις των ευρωσκεπτικιστών υποστηρίζει πως η ευρώπη πρέπει να οχυρωθεί στις ιδιαιτερότητες της και να μην τις θεωρήσει σαν εφαλτήριο ενοποίησης αλλά σαν τείχος απομόνωσης.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ | Έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδες»

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This