Γερμανία | Έκρυβε στο υπόγειο του άρμα μάχης και αντιαεροπορικό πυροβόλο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 27/10/2023 at 08:55

Ένα μικρό ναζιστικό οπλοστάσιο, είχε κρυμμένο στο σπίτι του ένας 84χρονος Γερμανός στην πόλη Χάικεντορφ, στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα, η υπόθεση χρονολογείται από το 2016, όταν η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στην οικία του 84χρονου, ανακαλύπτοντας μεγάλο αριθμό στρατιωτικού υλικού από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την περασμένη εβδομάδα, ο 84χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 250.000 ευρώ ή περίπου 300.000 δολάρια.

Μεταξύ των ευρυμάτων, η Αστυνομία ανακάλυψε ένα άρμα μάχης τύπου “Panther”, βάρους 40 τόνων και ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο των 88 χλστ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αγόρασε και να επισκεύασε το άρμα μάχης στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Παρόλο που το κρατούσε κρυμμένο στο κελάρι του, ο 84χρονος αρκετές φορές το παρουσίασε σε φίλους και γείτονες του, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, το χρησιμοποιούσε και σαν εκχιονιστικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  

Εκτός από το άρμα μάχης και το Α/Α πυροβόλο, οι γερμανικές Αρχές, εντόπισαν στην οικία του έναν όλμο, μια τορπίλη, 70 τυφέκια και πολυβόλα και περισσότερα από 1.000 φυσίγγια. Τα περισσότερα στοιχεία ωστόσο προσδιορίστηκαν ως μη λειτουργικά.

Η καταδίκη του 84χρονου πυροδότησε τη συζήτηση για το εαν ο κατηγορούμενος παραβίασε τον νόμο περί ελέγχου πολεμικών όπλων της χώρας. Μεταξύ άλλων στη καταδίκη του αναφέρεται ότι όλα τα αντικείμενα στο οπλοστάσιο «δεν ήταν πολεμικά όπλα κατά την έννοια του νόμου περί ελέγχου πολεμικών όπλων, επειδή δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως τέτοια»

Η συλλογή του 84χρονου χαρακτηρίστηκε ως μουσειακού χαρακτήρα. Εκτός από το οπλοστάσιο, οι Γερμανικές Αρχές εντόπισαν μια σειρά από ναζιστικά αναμνηστικά, συμπεριλαμβανομένων προτομών του Χίτλερ, διακοσμήσεις αετών του Ράιχ, ναζιστικές στολές, σημαιάκια με το σύμβολο της σβάστικας και άλλα διακοσμητικά με το σύμβολο των SS.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χρειάστηκαν σχεδόν εννέα ώρες και 20 στρατιώτες του γερμανικού στρατού για να βγάλουν όλα τα αντικείμενα από το σπίτι.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, πολλά μουσεία που εδρεύουν στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του άρματος μάχης, η οποία διατάχθηκε με δικαστική απόφαση να δωρηθεί σε μουσείο ή αδειοδοτημένο συλλέκτη, ως μέρος της ποινής.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση – Βρέθηκε σε μάντρα για scrap – VIDEO

Δείτε το βίντεο:

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This