ΓΕΕΦ | Άσκηση της Διοίκησης Ναυτικού με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό “CYP/ITA-01/2024”
Defence Redefined
Published on 25/01/2024 at 13:53

Στο πλαίσιο της παρουσίας της Ιταλικής Φρεγάτας ITS CARLO MARGOTTINI, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε διεθνής άσκηση ναυτικής συνεργασίας μικρής κλίμακας, με την επωνυμία “CYP/ITA-01/2024”.  

Την άσκηση σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού, σε συνεργασία με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ και η Ιταλική Φρεγάτα και το σενάριο περιελάμβανε μεταξύ άλλων, τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, τεχνικά γυμνάσια, καθώς και ασκήσεις επικοινωνιών.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), κατά την διάρκεια του ελλιμενισμού της Φρεγάτας στο λιμάνι Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών της Εθνικής Φρουράς, όπου παρουσία της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Κύπρο, κας Φεντερίκα Φεράρι Μπράβο, ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του πλοίου.

Η άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθότι συνδράμει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την εκτέλεση αποστολών ναυτικών επιχειρήσεων και παράλληλα αναδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This