ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άσκηση “AGILE SPIRIT 23”
Defence Redefined
Published on 05/09/2023 at 12:39

Από την Δευτέρα 21 Αυγούστου έως την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην διακρατική Άσκηση με την επωνυμία “AGILE SPIRIT 23”, που έλαβε χώρα στην Γεωργία.

Η “AGILE SPIRIT 23” συνδιοργανώνεται και διεξάγεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Η.Π.Α. και της Γεωργίας, και είναι τύπου Command Post/Computer Assisted Exercise (CPX/CAX) επιπέδου πολυεθνικού επιτελείου Ταξιαρχίας, καθώς και Live Exercise/Field Training Exercise (LIVEX/FTX) επιπέδου Τάγματος διπλής ενεργείας (Force on Force) με πραγματικά πυρά (Live Fire).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα από 23 κράτη, ενώ από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 7 Αξιωματικοί Επιτελείς της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» στο επιτελείο της πολυεθνικής Ταξιαρχίας, και 3 Αξιωματικοί Επιτελείς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ στο επιτελείο της Τμηματικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command – SOCC).

Κατά την διάρκειά της διεξήχθη ένα ευρύ φάσμα χερσαίων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων αεροκίνητες ενέργειες, επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, καθώς και εφαρμογή διαδικασιών διαχείρισης – εκμετάλλευσης πληροφοριών και σχεδίασης – λήψης απόφασης (Military Decision Making Process – MDMP), οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: BRIGHT STAR 2023 | Τμήμα Μηχανοκίνητου Πεζικού της Εθνικής Φρουράς για πρώτη φορά στη μεγάλη άσκηση στην Αίγυπτο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This