Γάζα | Πολύνεκρη επίθεση σε οργάνωση που διένειμε τρόφιμα – Συμμετείχε στην αποστολή από την Κύπρο
Defence Redefined
Published on 02/04/2024 at 17:47

 

Η μη κυβερνητική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) ανακοίνωσε πως επτά μέλη της έχουν σκοτωθεί σε επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Η οργάνωση διένειμε τρόφιμα στη Γάζα η οποία αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση μετά την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ ενώ ήταν στην αποστολή που αναχώρησε από την Κύπρο, από το λιμάνι τις Λάρνακας. 

Η οργάνωση σε ανακοίνωση της αναφέρει πως παρά την συνεννόηση με τον ισραηλινό στρατό, τα μέλη της αποστολής χτυπήθηκαν όταν αποχωρούσαν από αποθήκη όπου είχαν εκφορτώσει 100 τόνους τροφίμων. Τα μέλη της αποστολής που σκοτώθηκαν κατάγονταν από την Αυστραλία, την Πολωνία, το ΗΒ, ένας είχε διπλή υπηκοότητα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και ένας από την Παλαιστίνη.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωση πως διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και ο εκπρόσωπος τύπου του IDF εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια της WCK. Ανέφερε πως το έργο της οργάνωσης είναι σημαντικό και ο ισραηλινός στρατός θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η WCK ανακοίνωσε πως θα παύσει τις δραστηριότητες της στην περιοχή και θα αποφασίσει σύντομα για τις μελλοντικές της δραστηριότητες. 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως δν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος “Αμάλθεια”.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Αναχώρησε το δεύτερο πλοίο για την Γάζα με 400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This