Γάζα | Ισραηλινά πλήγματα σε υπόγειους στόχους – Περισσότεροι από 7 χιλιάδες οι νεκροί
Defence Redefined
Published on 29/10/2023 at 15:00

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έπληξε 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς σήμερα Σάββατο.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, υπόγειες εγκαταστάσεις μάχης και άλλες υπόγειες υποδομές και αναφέρει πως αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός σημειώνει επίσης ότι σκότωσε έναν αξιωματούχο της Χαμάς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υλικό ανίχνευσης και αντιαεροπορικής άμυνας.

Επίσης, ο Ισραηλινός Στρατός δημοσιοποίησε VIDEO το οποίο απεικονίζει σε αναπαράσταση τις εγκαταστάσεις διοικητικών γραφείων της Χαμάς σε υπόγειες στοές κάτω από το νοσοκομείο Shifa. Δείτε το VIDEO ΕΔΩ.

Παράλληλα, ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα έφθασε τους 7.650 ενώ 19.450 είναι οι τραυματίες από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Δυτική Όχθη, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 111 ενώ 1.950 είναι οι τραυματίες, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται επίσης πως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 70% των συνολικών θανάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Περίπου 177.781 οικιστικές μονάδες έχουν καταστραφεί επίσης από τις 7 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, το ένα τέταρτο των νοσοκομείων της Γάζας και σχεδόν τα δύο τρίτα των κλινικών της παραμένουν κλειστά λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που έχουν επίσης αποκόψει τηλεφωνικές γραμμές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλη τη Λωρίδα από χθες, Παρασκευή, αναφέρει η ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από: IDF, ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Απετράπη επίθεση της Χαμάς εναντίον κιμπούτς διά θαλάσσης – Ζητεί παραίτηση του γγ του ΟΗΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This