Βρετανία | Ο στρατός δεν είναι αρκετός – Σε περίοδο κρίσης θα χρειαστεί επιστράτευση
Defence Redefined
Published on 24/01/2024 at 18:30

Ο αρχηγός του βρετανικού στρατού προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων όλων των εφεδρειών, δεν θα ήταν αρκετές για να υπερασπιστούν τη χώρα εάν υπάρξει πόλεμος με τη Ρωσία και είναι απαραίτητο να υπάρξει εθνική επιστράτευση.

Ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς είπε ότι πρέπει να ληφθούν μαθήματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας η οποία έδειξε την αξία ενός στρατού πολιτών. Επεσήμανε τις στρατηγικές άμυνας που υιοθετούν τα κράτη της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας για τη συμμετοχή του γενικού πληθυσμού ως τον δρόμο για το μέλλον.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου λέγεται ότι είναι αντίθετος με τη στράτευση, αλλά υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην υπεράσπιση της χώρας σε περίοδο σύγκρουσης.

Μιλώντας σε διάσκεψη για τον πόλεμο τεθωρακισμένων στο Twickenham, ο στρατηγός Sanders είπε πως για το ΗΒ, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, πρέπει να είναι αξιόπιστο να μιλάμε για βρετανικό στρατό 120.000 ατόμων, που αναδιπλώνεται στην εφεδρεία και τη στρατηγική εφεδρεία, όμως ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό.

Το μέγεθος του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συρρικνωθεί σε λιγότερους από 76.000 στρατιώτες, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, ενώ όπως φέρεται να είπε ένας Ευρωπαίος στρατηγός του ΝΑΤΟ, η χώρα δεν μπορεί πλέον να βάλει μια ταξιαρχία στο πεδίο.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι σε περίοδο 12 μηνών, μέχρι τον Σεπτέμβριο, η συνολική δύναμη του στρατού μειώθηκε από 79.139 σε 75.983. Ακολουθώντας την πτωτική τάση, θα υπάρχουν λιγότεροι από 70.000 τακτικοί στρατιώτες μέσα σε δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από: Independent

Διαβάστε επίσης: Θητεία – Ευκαιρία | Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα του στρατού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This