Αϊτή | Πόλεμος συμμοριών – δυνάμεων ασφαλείας στους δρόμους
Defence Redefined
Published on 05/03/2024 at 09:49

Βαριά οπλισμένες συμμορίες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Αϊτής τη Δευτέρα.

Θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα απώθησε με πυροβολισμούς τις συμμορίες που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Toussaint Louverture την ώρα που ήταν κλειστό, χωρίς επιβάτες ή αεροπλάνα να πραγματοποιούν πτήσεις.

Η Αϊτή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την έφοδο συμμοριών στις φυλακές και την απόδραση χιλιάδων κρατουμένων.

Τα μέλη των συμμοριών ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ταξίδι του στην Κένυα, όπου ζήτησε διεθνή βοήθεια για να επαναφέρει την ασφάλεια στην χώρα του, που μαστίζεται από τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων.

Εκτός από τις φυλακές και το αεροδρόμιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια δέχθηκαν επιθέσεις, κυρίως αστυνομικά τμήματα και το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας. Στην πρωτεύουσα οι συμμορίες έχουν στήσει οδοφράγματα για να ελέγχουν την κίνηση στους δρόμους.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το τελευταίο ξέσπασμα βίας στην Αϊτή, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, το Euronews αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ | Το Συμβούλιο Ασφαλείας απαιτεί να σταματήσει η ροή όπλων στις συμμορίες στην Αϊτή

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This