Αυτοσχέδια υποβρύχια γεμάτα ναρκωτικά κατάσχεσαν Κολομβία και Ισημερινός
Defence Redefined
Published on 22/01/2024 at 18:15

Επιχειρήσεις των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών της Κολομβίας και του Ισημερινού επέτρεψαν την κατάσχεση το σαββατοκύριακο δυο αυτοσχέδιων υποβρυχίων φορτωμένων κοκαΐνη, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των δυο κρατών της Λατινικής Αμερικής.

Την Κυριακή το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας γνωστοποίησε, με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, την κατάσχεση του «πρώτου ημικαταδυόμενου της χρονιάς». Το σκάφος, μήκους δεκαπέντε μέτρων, αναχαιτίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο λιμάνι Μπουαναβεντούρα (δυτικά)· και μετέφερε 795 κιλά κοκαΐνης. Τρεις επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Το Σάββατο οι ένοπλες δυνάμεις του Ισημερινού ανακοίνωσαν την κατάσχεση άλλου αυτοσχέδιου υποβρυχίου, που έπλεε επίσης στον Ειρηνικό και μετέφερε σχεδόν τρεις τόνους κοκαΐνης. Το σκάφος γκρι χρώματος ήταν και αυτό μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων. Εντοπίστηκε περίπου εξήντα χιλιόμετρα από τις ακτές της Εσμεράλδας (βορειοδυτικά).

Οι τρεις επιβαίνοντες, Κολομβιανοί, τέθηκαν υπό κράτηση. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του στρατού, η επιχείρηση για την αναχαίτιση του σκάφους έγινε σε συντονισμό με την αστυνομία και το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφία από: Πολεμικό Ναυτικό Κολομβίας

Διαβάστε επίσης: Τεθωρακισμένα οχήματα Ural 4X4 της τουρκικής Otokar αποκτά ο Ισημερινός

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This