Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία | Απόκτηση 12 UH-60M Black Hawks
Defence Redefined
Published on 08/07/2024 at 17:13

Η προσφορά της Υπηρεσίας Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια των ΗΠΑ (Defense Security Cooperation Agency  – DSCA) προς την Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία για την αγορά δώδεκα UH-60M Black Hawks από τη Sikorsky έχει υπογραφεί επίσημα. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Militär Aktuell, η σύμβαση έχει αξία 715 εκατομμύρια ευρώ.

Με την αγορά των ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk, ο χρήστης επιδιώκει να βελτιώσει την επιχειρησιακή του ικανότητα σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών σεναρίων, ιδιαίτερα σε δύσκολες ορεινές περιοχές και υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Η προμήθεια δώδεκα Sikorsky UH-60M Black Hawks για την Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων (Foreign Military Sales  – FMS) του Στρατού των ΗΠΑ σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Προκειμένου να συμμετάσχει πιο οικονομικά αποδοτικά στη δέκατη σύμβαση-πλαίσιο Black Hawk του αμερικανικού στρατού (120 μονάδες + προαιρετικά επιπλέον 135 μονάδες), έπρεπε να τηρηθεί η προθεσμία. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει και αυτή υπογράψει Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) για την απόκτηση 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Υπογραφή για την προμήθεια 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk

Τα ελικόπτερα θα αγοραστούν με πλήρες πακέτο  υλικοτεχνικής υποστήριξης, εξοπλισμού αποστολής και  απαραίτητης εκπαίδευσης πιλότων και τεχνικών. Οι αυστριακές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν επί του παρόντος εννέα Black Hawk της έκδοσης S-70. Ο στόλος θα επεκταθεί σε δώδεκα ελικόπτερα και θα αγοραστούν επίσης δώδεκα Black Hawk UH-60M.

Τα νέα μεταγωγικά ελικόπτερα μεσαίου μεγέθους θα σταθμεύουν στο Hörsching και θα βρίσκονται σε υπηρεσία με την Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία για τουλάχιστον 30 χρόνια. Η παράδοση των ελικοπτέρων θα ξεκινήσει το 2028 και στη συνέχεια θα αντικαταστήσει το Agusta Bell (AB 212), το οποίο θα τεθεί εκτός λειτουργίας στο τέλος της δεκαετίας.

Τεχνικές προδιαγραφές των διαφορετικών εκδόσεων Black Hawk – ©Sikorsky

Όπως επισημαίνει ο αξιόπιστος ιστότοπος Militär Aktuell, το Black Hawk είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα μεταγωγικά ελικόπτερα και χαρακτηρίζεται ως legacy σύστημα. Από την κυκλοφορία του το 1974, αυτός ο τύπος ελικοπτέρου έχει υποστεί βελτιώσεις πολλές φορές και έχει προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις τεχνικές εξελίξεις. Οι πιθανές χρήσεις του Sikorsky UH-60M Black Hawk περιλαμβάνουν αερομεταφορές (προσωπικό, υλικό), μεταφορά ασθενών, εκκενώσεις, ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων, ρίψη αλεξιπτωτιστών και πυρόσβεση από αέρος.

Το Black Hawk έχει εμβέλεια περίπου 590 χλμ., η οποία μπορεί να επεκταθεί σε περίπου 2.200 χλμ. με εξωτερικά προσαρτημένες πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου. Αυτό φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ/ώρα και το μέγιστο ύψος πτήσης είναι περίπου 6.000 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Συμμετοχή Αυστριακών Σπουδαστών της Στρατιωτικής Ακαδημίας “THERESEAN ACADEMY” σε δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This