Αυστραλία | Μετά την καθήλωση των ΝΗ-90, επιταχύνονται οι παραδώσεις UH-60M Black Hawk
Andreas Pogiatzi
Published on 02/11/2023 at 18:30

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιταχύνει την παράδοση ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk στην Αυστραλία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν.

Ο Όστινκαλωσόρισε χθες Τετάρτη 01/11, στο Πεντάγωνο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας Ρίτσαρντ Μάρλες για επίσημη συνάντηση.

Ο Όστινσημείωσε ότι μερικά από τα Black Hawks έχουν ήδη φτάσει στην Αυστραλία, με περισσότερα να ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα ελικόπτερα Black Hawk θα αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα ΝΗ-90 Taipan της Αυστραλίας σε ταχύτερο από το κανονικό χρονοδιάγραμμα, μετά τη συντριβή ενός ΝΗ-90 στο Κουίνσλαντ κατά τη διάρκεια της άσκησης Talisman Sabre στις 28 Ιουλίου, μετά την οποία όλα τα ΝΗ-90  καθηλώθηκαν.

Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλες κοινές προκλήσεις στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών απειλιτικών και αποσταθεροποιητικών ενεργειών, είπε ο Austin.

“Το μέλλον της σχέσης μας, και ειδικά η αμυντική μας συνεργασία, φαίνεται πιο φωτεινό από ποτέ. Μοιραζόμαστε ένα όραμα με τους φίλους μας στον Ινδο-Ειρηνικό για μια περιοχή που είναι ελεύθερη, ανοικτή και ασφαλής. Και δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτό το όραμα μια πραγματικότητα», είπε ο Όστιν.

Ο Μάρλες είπε ότι η Αυστραλία είναι «ευγνώμων» στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιτάχυνση της παράδοσης των Black Hawk.

«Αυτό είναι κάτι που πραγματικά εκτιμούμε, και είναι πάλι ένα παράδειγμα της Αμερικής που στέκεται όρθια σε μια στιγμή που πραγματικά το χρειαζόμαστε», είπε ο Μάρλες.

Και οι δύο ηγέτες άμυνας σημείωσαν τη στενή στρατιωτική συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους, όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και οι Φιλιππίνες.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Αποσύρονται από την ενεργό υπηρεσία τα ελικόπτερα ΝΗ-90

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This