Αποφοίτηση Σχολής Εθνικής Άμυνας – Δεκαπέντε απόφοιτοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 06/09/2023 at 19:44

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών της κομμάτων και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο  Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Αντιστράτηγος Σπυρίδωνας Αλφαντάκης, ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Σχης (ΠΖ) Πάρης Μάρκου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη κ. Κυριάκου Κενεβέζου, ο Υποστράτηγος Χρήστος Μανούρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, o Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. Μάζης Αντώνιος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Yποστράτηγος (ΠΣ) Δημήτριος Καλιανιώτης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Υποναύαρχος επί τιμή, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, Ακαδημαϊκές αρχές, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.

Συνολικά αποφοίτησαν 187 σπουδαστές, όπως ακολούθως: Ένοπλες Δυνάμεις: 156 Αξιωματικοί (85 από τον Στρατό Ξηράς, 50 από το Πολεμικό Ναυτικό και 19 από την Πολεμική Αεροπορία, 1 από το Κοινό Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών και 1 από το Κοινό Νομικό Σώμα), Σώματα Ασφαλείας: 12 Αξιωματικοί (5 από την ΕΛ.ΑΣ., 5 από το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και 2 από το Π.Σ.), ΓΕΕΦ: 15 Αξιωματικοί, Υπουργεία: 4 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες για την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλαν το διάστημα της φοίτησής τους, συνδυάζοντας με επιτυχία τις σπουδές στην ΣΕΘΑ με την παράλληλη άσκηση των καθηκόντων τους στις θέσεις που είχαν κληθεί να υπηρετήσουν.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση και θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, εξέφρασε στους Αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και στους πολιτικούς υπαλλήλους που αποφοίτησαν με την εν λόγω εκπαιδευτική σειρά.

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει στους σπουδαστές της υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση επί θεμάτων Γεωπολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγικής και Ηγεσίας, αξιοποιώντας το σύνολο των εργαλείων ανάλυσης των διεθνών σχέσεων και εμβαθύνοντας σε γεωστρατηγικά θέματα.

Τόνισε την ρευστότητα και αστάθεια που επικρατεί στο γεωστρατηγικό περιβάλλον, καθώς και τις επιπτώσεις του αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή λόγω της εξελισσόμενης πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι οποίες σε συνδυασμό με τις αναδυόμενες ανάγκες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούν νέες συνθήκες υπό τις οποίες απαιτείται να διαμορφωθεί το πλαίσιο της άμυνας και της ασφάλειας.

Επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε κίνδυνο, προασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της Χώρας, και θα συνεχίσουν το επίπονο έργο τους με την εντατική εκπαίδευση, την συμμετοχή σε εθνικές και πολυεθνικές ασκήσεις και την οικοδόμηση παραγωγικών σχέσεων μέσω διμερών και πολυμερών συνεργασιών με συμμάχους, φίλους και εταίρους, ενώ παράλληλα θα εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας σε κάθε ανάγκη που προκύπτει και σε όση έκταση απαιτείται.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τόνισε ότι αποφοιτούν από την Σχολή έχοντας αποκτήσει εφόδια που τους καθιστά ικανούς να διακρίνουν τις επερχόμενες αλλαγές και να «προβλέπουν» τις εξελίξεις, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση αποφάσεων με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας, και τους κάλεσε να παραμείνουν καταρτισμένοι, με μαχητικό πνεύμα, υψηλό ηθικό και βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λειτούργημα που επιτελούν.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Διοικητή, το καταξιωμένο καθηγητικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό της Σχολής Εθνικής Άμυνας για την άοκνη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουν, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, δικαιώνοντας τον τίτλο της Σχολής ως τον κορυφαίο επιστημονικό φορέα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Σχολή Εθνικής Άμυνας | Αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς ανάμεσα στους αποφοίτους του 7ου Διεθνούς Σχολείου Σπουδών – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This