ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανανεώνεται η δύναμη της ΕΛΔΥΚ με πτήσεις από και προς την Αθήνα
Defence Redefined
Published on 15/04/2020 at 21:58

Γύρω στις 10 το πρωί αναχώρησε για την Αθήνα αεροσκάφος της Cyprus Airways μεταφέροντας 144 πρόσωπα ανάμεσά στρατιώτες τους που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) για να αντικατασταθούν.

Η επιστροφή της εν λόγω πτήσης, από την Αθήνα προς την Λάρνακα, είναι ναυλωμένη αποκλειστικά για την μεταφορά 144 στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο και σε αυτήν δεν θα επιβιβαστούν πολίτες. 

Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες με την προσγείωση τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας οδηγούνται σε ειδικό χώρο όπου λαμβάνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Όσον αφορά την μεταφορά των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ έχει καθοριστεί ειδική διαδικασία εξετάσεων προ του ταξιδιού και περιορισμού μετά το ταξίδι.

Πέραν αυτού, ανάλογη πτήση για την μεταφορά στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ από και προς την Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη 16/04.

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανανεώνεται η δύναμη της ΕΛΔΥΚ με πτήσεις από και προς την Αθήνα
Defence Redefined
Published on 15/04/2020 at 21:58

Σε μια λιτή τελετή εορτασμού η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. 

Τηρώντας αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού Covid 19, στον Άγνωστο Στρατιώτη παρευρίσκονταν μόνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η τελετή κράτησε λιγότερο από πέντε λεπτά, με την κ. Σακελλαρόπουλου να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να εύχεται απλώς «Χρόνια Πολλά» στους παρευρισκόμενους. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, 4 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ 2000-5, και 6 ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού πέταξαν  πάνω από το χώρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This