Αμερικανικός Στρατός | Τα άρματα μάχης M1A2 Abrams λαμβάνουν σημαντική αύξηση στην ισχύ του συστήματος
Defence Redefined
Published on 28/08/2023 at 18:33

Τα κύρια άρματα μάχης M1A2 Abrams (main battle tanks – MBTs) του Αμερικανικού Στρατού λαμβάνουν ένα πακέτο αναβάθμισης από την εταιρεία Collins Aerospace, το οποίο θα παράσχει μια σημαντική αύξηση στην ενσωματωμένη ισχύ τους και ως εκ τούτου τη επιβιωσημότητα και την αξιοπιστία τους.

Στο πλαίσιο μιας σύμβασης 24 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η Collins Aerospace παράγει και παραδίδει γεννήτριες παροχής ηλεκτρικής ισχύος σε ειδικά πλαίσια (containers) ως μέρος του προγράμματος System Enhanced Package έκδοση 3 (SEPv3) του Αμερικανικού Στρατού προς βελτίωση της απόδοσης του M1A2 και παράτασης της διάρκειας ζωής του.

Οι νέες γεννήτριες, οι οποίες παραδίδονται στην αποθήκη Anniston του Στρατού των ΗΠΑ, παρέχουν 50% περισσότερη ισχύ επί του οχήματος από το παλιό σύστημα του οχήματος, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Οι νέες γεννήτριες καταλαμβάνουν επίσης τον ίδιο χώρο με το παλιό σύστημα χωρίς να απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις στο σκάφος του οχήματος ή στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού συστήματος.

Μέχρι σήμερα η Collins Aerospace έχει παραδώσει 800 ηλεκτρικές γεννήτριες για την υποστήριξη του προγράμματος SEPv3, παρέχοντας κρίσιμη ισχύ, διαγνωστικά και υποστήριξη προγνωστικής συντήρησης στο έδαφος, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Με την αυξημένη ισχύ της, η ηλεκτρική γεννήτρια συμβάλλει στη βελτίωση της επιβιωσημότητας του M1A2, επιτρέποντας την προσθήκη προηγμένων συστημάτων, όπως δέκτες προειδοποίησης καταυγασμού από δέσμη λέιζερ (LWR – Laser Warning Receiver και δυνατότητες παρεμβολής ραδιοσημάτων (jamming).

Διαβάστε επίσης: INTRACOM DEFENSE | Συμμετοχή της Υβριδικής γεννήτριας HEPS σε άσκηση του Βρετανικού Στρατού

Η γεννήτρια της εταιρείας χρησιμοποιεί προηγμένα μαγνητικά συστήματα και ενεργή διαχείριση φορτίου για να παρέχει 100% ονομαστική ισχύ σε όλο το φάσμα λειτουργίας του M1A2. Επιπλέον, το υπερσύγχρονο σύστημα διαθέτει βελτιωμένες ψηφιακές δυνατότητες μέσω των προηγμένων δυνατοτήτων ελέγχου γεννήτριας και επικοινωνιών.

Σημειώνεται επίσης ότι τα ενεργά συστήματα αυτοπροστασίας όπως το Trophy APS απαιτούν σημαντικά μεγέθη ισχύος για την λειτουργία τους και τα αναβαθμισμένα πακέτα ισχύος σε διάφορους τύπους αρμάτων είναι επιβεβλημένα για να τα υποστηρίξουν. Σχετικά με το Throphy και το Abrams μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: Σύστημα αυτοπροστασίας “Trophy” | Το σύστημα που καθιστά πλέον τα Abrams “άτρωτα” – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This