Ακυρώνεται η σειρά “Ataturk” από την Disney – Επιτυχία των Αρμενίων
Defence Redefined
Published on 03/07/2023 at 16:37

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία καλούσε επίμονα την εταιρία παραγωγής Disney να ακυρώσει την παραγωγή και προβολή της σειράς “Ataturk” με θέμα τα “κατορθώματα” του Μουσταφά Κεμάλ εν όψει της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της γειτονικής χώρας, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, μετά από αφόρητες πιέσεις της πανίσχυρης Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής (ANCA), η Disney αφαιρεί όλο το περιεχόμενο με τον Μουσταφά Κεμάλ.

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο “ντοκιμαντέρ” εντάσσεται στην προπαγάνδα της σύγχρονης Τουρκίας, που επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει την εικόνα της όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν της αλλά και το παρόν της.

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ήδη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία του Κεμάλ, ενώ διεξάγονται προσπάθειες να συμβεί το ίδιο και με της Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον εξειδικευμένο ιστότοπο imdb.com, η πρεμιέρα προγραμματιζόταν για τις 29 Οκτωβρίου 2023 και τον ρόλο του Κεμάλ ως νέου θα ερμήνευε ο Τούρκος ηθοποιός Aras Bulut Iynemli.

Tο μήνυμα της ANCA που εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο ανέφερε:

“Καλέστε την DisneyPlus να ακυρώσει τη σειρά της που δοξάζει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ – έναν Τούρκο δικτάτορα και δολοφόνο της γενοκτονίας με το αίμα εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Χαλδαίων, Σύριων, Αραμαίων, Μαρωνιτών και άλλων Χριστιανών μαρτύρων στα χέρια του.”

Διαβάστε επίσης: Veradardz | Δραματική ταινία με πλάνα από μονάδες της Εθνικής Φρουράς – Αποκλειστικό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This