ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Έκτακτο | Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου | VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/07/2020 at 15:56

Η ένταση είναι υψηλή στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ μετά το θάνατο μαχητή της Χεζμπολάχ σε φαινομενική ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Συρία.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι υπήρξε «περιστατικό ασφαλείας» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο σήμερα Δευτέρα και ότι οι δυνάμεις του έχουν εμπλακεί σε «συνεχιζόμενες μάχες».

Διαβάστε επίσης: Ελικόπτερα του Ισραήλ βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού

Το τηλεοπτικό κανάλι N12 του Ισραήλ έκανε λόγο για ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χεζμπολάχ αναφέροντας παράλληλα πληροφορίες για σειρά εκρήξεων στην περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters, επικαλόντας ανώνυμες πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιχείρηση τη Δευτέρα εναντίον του ισραηλινού στρατού στην αμφισβητούμενη περιοχή Shebaa Farms.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε άμεση δήλωση της Χεζμπολάχ για το περιστατικό. Κάτοικος της πόλης Khiam, περίπου 5 χιλιόμετρα (2 μίλια) από τα νότια σύνορα του Λιβάνου, είπε στο Al Jazeera ότι άκουσε αρκετές εκρήξεις και είδε μεγάλες στήλες καπνού να ανεβαίνουν κοντά στο όρος Hermon.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera

Διαβάστε επίσης: Διαχείριση του φράχτη του Ισραήλ κατά μήκος της “Μπλε Γραμμής” | Ένα παράδειγμα το οποίο πρέπει να μελετήσει η Ελλάδα για την περίπτωση του Έβρου

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This