Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω | Η Πυροσβεστική τίμησε τους προστάτες Άγιους της – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 17/12/2023 at 18:48

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, τους προστάτες Άγιους της Πυροσβεστικής. Η εικόνα των Αγίων μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, μπροστά από παράταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, παιανίζοντας εμβατήριο η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αστυνομίας Κύπρου. Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αρχιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Νίκο Λογγίνο και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το θάρρος, η αυταπάρνηση και η βαθιά Χριστιανική τους πίστη αποτελεί ηθικό πρότυπο καθήκοντος και οδηγό μας στην εκπλήρωση του υπηρεσιακού μας χρέους. Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη και τους εθελοντές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου!

Η μνήμη τους εορτάστηκε και στην Ελλάδα, όπου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω έχουν γίνει θρησκευτικό σύμβολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Συμβολίζουν τον ηρωισμό των πυροσβεστών μας, των ανδρών και των γυναικών του Σώματος που με θάρρος, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα ρίχνονται στις φλόγες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Με την ευκαιρία της εορτής, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος δημοσίευσε εντυπωσιακό βίντεο με δραστηριότητες του Σώματος. Δείτο το βίντεο ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδα | Αφίχθησαν τα 2 υπερσύγχρονα σκάφη πυρόσβεσης – Φωτογραφίες και Βίντεο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This