ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΥΠΑΜ | Νέα Κατεύθυνση στις σχέσεις Η.Π.Α – Κύπρου
Defence Redefined
Published on 19/07/2020 at 11:13

Προς μια νέα κατεύθυνση προχωρούν οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφέροντας, επίσης, πως λεπτομέρειες για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης θα δοθούν τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Πετρίδης ρωτήθηκε, μετά το πέρας του μνημοσύνου των πεσόντων της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου του 1974, που τελέστηκε το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, για το πώς προχωρά η συνεργασία μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος IMET. Ο ΥΠΑΜ είχε ενημερωθεί στις 8 Ιουλίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς από το 2021, στο πλαίσιο της πρόσφατης ψήφισης και εφαρμογής του νόμου EAST – MED ACT.

Διαβάστε επίσης: Αντίδραση ΥΠΑΜ, στην πρόθεση των ΗΠΑ για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς

Στις δηλώσεις του, ο κ. Πετρίδης είπε «όπως έχουμε αναφέρει είναι ένα θέμα το οποίο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο και θα δώσουμε λεπτομέρειες για την πιθανή συνεργασία – εκπαίδευση, ενδεχομένως την επόμενη χρονιά».

Ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η συνεργασία αφορά και την αγορά οπλικών συστημάτων ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε, πως στο παρόν στάδιο δεν έχουν οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση.

Επεσήμανε πως τα θέματα της άμυνας είναι ευαίσθητα και θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις μας.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ΥΠΕΞ | Δεν συμβάλει στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό η συμπερίληψη της ΚΔ στο ΙΜΕΤ

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ και πώς αυτές χαρακτηρίζονται, ο κ. Πετρίδης είπε “νομίζω ότι προχωρούν προς μια νέα κατεύθυνση και θα σας ενημερώνουμε όταν θα υπάρχουν εξελίξεις”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης ΗΠΑ για την Κυπριακή Δημοκρατία | Αυτοί είναι οι στόχοι του

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ειδικό πάνελ σχετικά με εξειδικευμένες πτυχές και συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This