ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τσελίκ | “Οι Τούρκοι στρατιώτες είναι στην Κύπρο για να μείνουν”
Defence Redefined
Published on 10/02/2021 at 09:30

“Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν είναι δύναμη κατοχής στην Κύπρο, είναι εκεί για να μείνουν, είναι εκεί ως ειρηνευτική δύναμη”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Σε δηλώσεις του έπειτα από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι “ο τουρκικός στρατός δεν είναι δύναμη κατοχής στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι δύναμη ειρήνης”.

“Οι Τούρκοι στρατιώτες πήγαν εκεί για να αποτρέψουν τη σφαγή, για να αποτρέψουν τη γενοκτονία και να εμποδίσουν την καταπίεση”, ισχυρίστηκε.

Όπως είπε, όταν εξετάζουμε τις ενέργειες που έγιναν κατά καιρούς, δυστυχώς βλέπουμε ότι ορισμένες ομάδες που εξακολουθούν να υιοθετούν τη λογική αυτών των σφαγών εξακολουθούν να απασχολούνται με την παραγωγή ρατσιστικών προσεγγίσεων και πως “επομένως οι Τούρκοι στρατιώτες είναι εκεί για να μείνουν, οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποχωρήσουν από εκεί, οι Τούρκοι στρατιώτες είναι εκεί ως ειρηνευτική δύναμη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως δύναμη κατοχής”.

Για τις εγγυήσεις, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “από καιρού εις καιρόν λένε ότι το καθεστώς εγγυήσεων και η στρατιωτική παρουσία είναι κάτι ξεπερασμένο”. “Ούτε το καθεστώς εγγυήσεων είναι ξεπερασμένο ούτε και οι συνθήκες για τις οποίες πήγαν εκεί οι στρατιώτες μας, έχουν εκλείψει”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, προσθέτοντας ότι “το αντίθετο, ο ελληνικός τομέας-έτσι αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία- επίσημα διακηρύσσει την έλλειψη βούλησης να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο με τους αδελφούς μας στη “βόρεια Κύπρο” (έτσι αποκάλεσε τα κατεχόμενα). Επίσης διακηρύσσουν επίσημα την απροθυμία τους να ζήσουν μαζί με τους αδελφούς μας ως ισότιμη κυρίαρχη κοινότητα και είναι αντίθετοι με την λύση των δυο κρατών” συνέχισε με τον ίδιο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικές χαρακτηρίζει τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά ο Τούρκος ΥΠΑΜ

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

Pin It on Pinterest

Share This