ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκλήρωθηκε η πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «NOBLE DINA-2021» – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 12/03/2021 at 12:46

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ετήσια πολυεθνική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία «NOBLE DINA-2021», η οποία πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου. 

Στην άσκηση συμμετείχαν πλωτά και πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ως διοργανώτριας χώρας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της άσκησης με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ. Επιπλέον έλαβαν μέρος ένα ελικόπτερο AW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), κατά τη φάση Έρευνας-Διάσωσης, στις 10 Μαρτίου 2021.   

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα στο ναυτικό περιβάλλον, τα οποία περιλάμβαναν Προχωρητικούς Ελιγμούς και Σχηματισμούς, Συνοδεία Πολεμικών Πλοίων, Τακτικό Παίγνιο, Επιχειρήσεις Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και Αεροναυτικής Συνεργασίας, καθώς και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης της ΚΔ, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ. Τα καθήκοντα Τακτικού Συντονιστή επί Σκηνής άσκησε το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. 

Η συμμετοχή των μονάδων και του προσωπικού στην άσκηση «NOBLE DINA-2021» κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς τους παρείχε ουσιαστική και πρακτική δυνατότητα επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αεροναυτικών ασκήσεων κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της συνεργασίας δυνάμεις γειτονικών και φίλιων Κρατών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση Μονάδων ΠΝ και Αεροσκαφών ΠΑ με την SNMG-2 – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΕΕΘΑ  | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

ΓΕΕΘΑ | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

Pin It on Pinterest

Share This