ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεκπαίδευση Μονάδων ΠΝ και Αεροσκαφών ΠΑ με την SNMG-2 – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 11/03/2021 at 09:45

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχες ΕΔ φίλων και σύμμαχων χωρών, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ και μαχητικών Αεροσκαφών με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NATO MARITIME GROUP TWO (SNMG 2), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Από την 5 Φεβρουαρίου έως την 11 Μαρτίου 2021, η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ συμμετέχει ως πλήρες οργανικό μέλος στη δύναμη SNMG 2.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και σύνθετα αντικείμενα αντιαεροπορικού πολέμου ADEX (Air Defense Exercise).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση σε συνδυασμό με την ενεργό συμμετοχή μονάδων στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη SNMG 2 συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Οι διεθνείς δραστηριότητες των Ελληνικών Δυνάμεων σε περιοχές Εθνικού ενδιαφέροντος – ΧΑΡΤΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This