ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Νατοϊκή άσκηση «Gordian Knot 2020» | VIDEO
Defence Redefined
Published on 17/10/2020 at 09:05

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με ανακοίνωση του αναφέρει ότι μεταξύ 9 έως 16 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο, η τελική φάση της Άσκησης «Gordian Knot 2020» του NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR).

Σκοπός της Άσκησης, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και αξιωματικοί από άλλα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ήταν η υλοποίηση και η αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του NRDC-GR, ως προς τον σχεδιασμό και εκτέλεση επιχειρήσεων συλλογικής άμυνας, στο πλαίσιο του Άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, ως μέρος Μεγάλης Κλίμακας Διακλαδικής Επιχείρησης [(Major Joint Operation (MJO+)] της Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης: Ο COVID-19 επηρεάζει και την άσκηση «Defender – Europe 20»

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay), στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων. 

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών ©ΓΕΕΘΑ

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής του Allied Land Command (Izmir) Αντιστράτηγος Roger L. Cloutier Jr, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αξιωματικοί ξένων Στρατηγείων, Στρατιωτικοί Παρατηρητές του ΝΑΤΟ, απεσταλμένοι ξένων διπλωματικών αποστολών, καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) από χώρες της Συμμαχίας και των Βαλκανίων.

Διαβάστε επίσης: Η Γαλλία αποχωρεί από επιχείρηση του ΝΑΤΟ εξαιτίας της διένεξης με την Τουρκία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Pin It on Pinterest

Share This